abonneren

Backtrack 2 Public Beta

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Backtrack is een Live cd van Remote-Exploit.org die gebouwd is voor het opsporen van beveiligings-problemen.

Backtrack is het resultaat van het samengaan van de distrubities Whax en Auditor Security en gebruikt de KDE omgeving voor een bekende look & feel. De distributie is ondanks zijn gelikte uiterlijk voornamelijk voor de professionele gebruikers geschikt, die snel en efficiënt het netwerk moeten kunnen beheren.

Kernel

De kernel bestaat uit de 2.6.20 branch met verschillende patches. Wifi support is verbeterd en MetaSploit 2 en 3 zijn aanwezig voor het testen van de veiligheid van systemen. Het menu is opnieuw opgebouwd om te zorgen dat zowel de prof als de nieuweling in het systeem zijn weg kan vinden.

Slackware

Het systeem is gebasseerd op de langst overlevende Linux distributie: Slackware die onlangs nog een nieuwe versie heeft uitgebracht. Alle scripts zijn gebouwd met veiligheid in het achterhoofd en geoptimaliseerd om zo goed mogelijk het systeem te testen. In totaal zijn er nu al meer dan 300 up-to-date applicaties om te testen. De makers beloven dat nieuwe technologieën en technieken zo snel mogelijk worden opgenomen.

Beveiliging boven performance

Backtrack is een goede 3de in de test als het gaat om performance, maar is nummer 1 in de test als het gaat om beveiliging. Als je al bekend bent met Linux kun je backtrack zonder problemen gebruiken voor het testen van netwerken en pc's.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • nette uitstraling
  • beveiliging als ideologie
  • niet voor beginnende Linuxgebruikers
Backtrack is onmisbaar in de software map van de systeembeheerder die veel te maken heeft met de beveiliging. Voor (simpele) thuisnetwerken is deze cd wellicht overkill.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Laatste reactie