abonneren

AVS Video Editor

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
De hoeveelheid reclame die er op internet wordt gemaakt voor AVS Video Editor doet het ergste vermoeden: een goedkoop videobewerkingspakket waar u uiteindelijk weinig mee kunt. Bewijst onze test het tegendeel?

AVS Video Editor 5.1 kunt u gratis uitproberen en werkt nu ook met Windows 7. De installatie is zeer eenvoudig: het enige wat u moet doen, is aangeven dat u het in de Nederlandse taal wilt hebben. De interface is duidelijk en ziet er verzorgd uit. AVS Video Editor importeert nagenoeg alle bekende sd- en hd-bestandsformaten, maar u kunt ook video capturen van een camera of webcam. Met de nieuwe optie Scherm vastleggen maakt u beeldschermopnames door zelf met een kader aan te geven wat u van uw beeldscherm wilt opnemen.

Monteren

In de Mediabibliotheek worden alle mediabestanden getoond. Door deze bestanden te slepen naar het Storyboard of de tijdlijn, start u met monteren. Om hd-video vloeiend te kunnen afspelen, worden deze eerst gecachet. Dit gaat vrij vlot en de videobeelden haperen daarna inderdaad niet. De kwaliteit van het getoonde beeld in het previewvenster had beter gekund, maar als u dit venster iets kleiner maakt, volgt u de beelden toch goed.

Er zijn meer dan genoeg overgangen en effecten om uw video mee te verrijken. Deze zijn aardig, maar niet meer dan dat, en u kunt ze niet aanpassen. Wel prettig is dat ook met overgangen en effecten de hd-video niet hapert tijdens het afspelen. De extra tracks voor tekst, effecten, video en audio zorgen ervoor dat u het overzicht behoudt. Het is even wennen dat voor elke aanpassing een apart venster wordt geopend, maar dit bevordert wel het gebruiksgemak.

Bestandsformaat

Uw montage kunt u exporteren naar verschillende bestandsformaten en u kunt daarbij gebruik maken van de h.264-codec. De simpelste manier om te exporteren is door een van de exporttemplates te kiezen. Het is ook mogelijk om de encodeerparameters zelf in te stellen via het geavanceerde menu, maar u moet dan wel precies weten wat alles betekent, want het programma biedt hiervoor geen hulp.

Exporteren kan ook naar dvd of blu-ray. Wilt u hierbij ook een menu gebruiken, dan moet u dat van tevoren doen. Dit gaat vrij simpel, maar ook hier geldt dat de menu's die u mag gebruiken niet spectaculair zijn. Standaard zijn er zes menu's waaruit u kunt kiezen, maar door het gratis add-onpakket te downloaden, kunt u dit uitbouwen naar twintig menu's. AVS Video Editor brandt niet direct naar schijf, maar zet de dvd- en blu-raybestanden in een map. Als u een niet-geregistreerde versie gebruikt, wordt alles wat u exporteert voorzien van een AVS-watermerk.

Extra's

Het mooie is dat u na betaling van € 36 voor AVS Video Editor ook direct beschikt over tal van andere nuttige programma's. Zo kunt u de AVS Video Converter gebruiken om uw videobestanden te converteren naar Flash, mkv of wmv hd, en de AVS Audio Converter om geluid te converteren van cd's, dvd's of voor het maken van ringtones. Ook de AVS Photo Editor en AVS Image Converter bieden toegevoegde waarde. Met de eerste applicatie kunt u uw foto's bewerken en optimaliseren, terwijl u de tweede applicatie kunt gebruiken om snel tientallen foto's te converteren naar een ander beeldformaat.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • eenvoudig in gebruik
  • stabiel
  • goedkoop
  • niet direct branden naar schijf
  • simpele menu's, overgangen en effecten
Zeker als u maar af en toe een filmpje maakt en daarvoor niet veel geld wilt uitgeven, is AVS Video Editor een prima oplossing. Ook de additionele programma's zijn makkelijk in gebruik.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: