Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

AVS Video Converter

Om onderweg video te kijken op smartphone of tablet, moet je op zoek naar de juiste balans tussen kwaliteit en bestandsomvang. Dataverkeer en micro-sd opslag zijn niet goedkoop, maar de videobestanden moeten er wel zo goed mogelijk uitzien. In PCM 5 testen we daarom 8 videoconverters, met vandaag: AVS Video Converter.
Score
80
  • Pluspunten
  • variabele bitrate instellen
  • parameters avc zelf bepalen
  • Minpunten
  • geen batchexport naar verschillende profielen
  • voor beginners te lastig

None

De kwaliteit van de bestanden is bijna altijd goed en alleen bij het converteren met lage bitrates laat de encoder af en toe een steekje vallen. Is binnen een bepaalde bandbreedte blijven voor jou van essentieel belang, dan is AVS Video Converter het aangewezen pakket uit deze test.

De interface van AVS Video Converter ziet er degelijk uit en de taakbalk met de exportopties kun je naar eigen voorkeur aanpassen. Bestanden zijn eenvoudig te importeren, maar je kunt maar één exportprofiel toekennen aan de gehele batch. Het instellen van de profielen is een hele klus. Standaard zijn deze niet goed afgesteld, dus moet je in de geavanceerde modus werken om resultaat te boeken.

AVS Video Converter kent de meeste instellingsmogelijkheden van alle converters in deze test. Dat is mooi, maar het vereist ook dat je kennis van zaken hebt om de encoder goed te kunnen instellen. Als je bekend bent met de werking van B-frames, encoderingsblokken en referentieframes, dan is deze converter prima geschikt voor je. Het kost dan ook enige tijd: je bent tientallen bestanden verder voordat je de optimale instellingen hebt gevonden. Gelukkig kun je deze opslaan in een template voor later gebruik.

Erg mooi aan deze converter is dat je zelf kunt bepalen hoe de variabele bitrate wordt ingesteld. Dit voorkomt pieken in de video, waardoor het streamen probleemlozer kan verlopen als je met vaste bandbreedtes werkt. Het betekent ook dat de bestanden soms iets groter zijn in omvang. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: converters

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie