}
abonneren

Avira Premium Security Suite

De gratis versie van Avira antivirus is populair; het icoontje met het rode parapluutje is te vinden op veel PC’s. Voor een bescheiden prijs bied Avira ook een complete suite met onder andere antivirus, antispyware, antispam en een firewall.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Ook advertenties, dialers en phishing worden door deze suite aangepakt. Het scannen op virussen gaat zeer vlot en de herkenning van spyware en virussen is ook prima. Spam wordt ook vrij goed aangepakt, maar jammer is dat u niet zelf aan kunt geven of e-mail van een bepaalde afzender altijd moet worden geaccepteerd of juist altijd moet worden geblokkeerd. Geen black- of whitelist dus.

De basis is prima in orde, maar op het gebied van nuttige extraatjes stelt de suite een beetje teleur. Zaken als ouderlijk toezicht ontbreken. Misschien is dat wel logisch, want Avira’s suite is de goedkoopste die we dit jaar testen. Installeert u het op meerdere PC’s dan wordt de prijs relatief gezien wat hoger, want korting op meerdere licenties geeft Avira niet.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Prima bescherming tegen virussen en spyware
  • Zacht geprijsd
  • Geen black- of whitelist voor spam
  • Minimale extra’s
Als u niet geeft om extraatjes en maar één PC wilt beschermen dan zit u bij Avira Premium Security Suite goed. Omdat korting op meerdere licenties ontbreekt geld wel; hoe meer PC’s u wilt beschermen hoe duurder Avira wordt vergeleken met veel concurrenten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI