abonneren

Avira Premium Security Suite

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Antivir is bekend van de populaire gratis Avira virusscanner, maar heeft inmiddels ook een suite in het assortiment. En zelfs een hele goede!

Eén of drie?

De suite is er in één- en drie-pc-versie, wij baseren ons op de één-pc-versie, die €20 goedkoper is dan de drie-pc-variant. Maar het aantal pc's maakt voor de basis natuurlijk niets uit. En die staat als een huis. Want ondanks het ontbreken van ouderlijk toezicht en het niet blokkeren van popups en banners, verslaat Avira dit jaar de concurrentie met gemak.

Virus attack!

We hebben bergen virussen en andere ellende op Avira losgelaten. Maar liefst 1533 'wilde virussen' die actief waren op internet op het moment van schrijven en maar liefst 64.437 backdoors, 41.527 bots/zombies, 429.686 trojans en 90.192 wormen. Inderdaad; vijftienhonderd traditionele virussen tegen een verbazingwekkende 625.842 stuks overige malware! Virussen veroorzaken relatief de grootste schade aan uw pc, maar virussen worden tegenwoordig nog maar zelden gemist, en omdat hun aantal relatief snel afneemt is het stoppen van alle virussen gemakkelijker dan ooit voor antivirussoftware. Avira weet alle virussen tegen te houden zonder moeite.

Malware attack!

Malware is een ander verhaal. Deze groep digitale rotzooi groeit in razend tempo en is dan ook lastiger tegen te houden. Op veiligheids gebied is dus het tegenhouden van malware de grootste uitdaging voor beveiligingssoftware. De gemiddelde internet security suite mist op dit moment van schrijven zo'n 3,75 procent aan malware, wat staat voor 23.473 stuks. Avira mist in onze test maar 0,56 procent en mist dus extreem weinig malware! Daar kunnen anderen een voorbeeld aan nemen!

Reactietijd

De veiligheid van een security suite valt en staat met de responstijd van de leverancier. Hoe nuttig is uw antivirussoftware immers wanneer een cruciale update uren op zich laat wachten? Een reactie tussen twee en vier uur wordt gezien als acceptabel. Avira valt prima binnen deze norm.

Inventarisatie

Een security suite draait tegenwoordig allang niet meer alleen om antivirus en malware. Ook andere software draagt bij aan de veiligheid van uw pc. De Avira suite levert alleen een firewall en antispam.
Ondanks dat de grote antivirustest in PCM 6 van 2008 suggereert dat de suite volledig Nederlandstalig is, is dit bij Avira niet het geval. Het is dan ook een klein minpunt voor wie belang hecht aan software in de Nederlandse taal.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • uitstekende beveiliging
  • goede responstijd
  • gunstig geprijsd
  • weinig extra opties
  • niet Nederlandstalig
Technisch is Avira bijna perfect en toch heeft het slechts een minimale impact op het systeem. Daarnaast maakt de vriendelijke prijs Avira ook op het gebied van prijs-prestatieverhouding een winnaar.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags: