abonneren

AVG Internet Security 9.0

AVG is een bekende naam, maar dat hoeft geen garantie te zijn voor goede prestaties. Wij laten er hordes malware op los en testen hoe goed uw pc door het pakket wordt beveiligd.

In het gebruik

AVG heeft zijn beveiliging opgedeeld in verschillende shields. Tot een betere beveiliging leidt dit niet: zowel malware als ad- en spyware worden minder vaak dan gemiddeld herkend. Ook is het geheugengebruik bovengemiddeld, maar in de benchmark scoort AVG wel indrukwekkend met 2% systeembelasting. De scansnelheid van zowel de handmatige als de achtergrondscanner zijn niet zo hoog. Dat het product een optionele Yahoo-werkbalk meelevert helpt ook niet mee bij de beeldvorming.

Malwaredetectie

De malwarebescherming van AVG ligt op 100% voor bekende malware, 96,0% op onbekende malware en 94,2% op ad- en spyware. Het scoort 5 van de maximale 5 punten voor de gedragsdetectie. Voor het niet veroorzaken van een vals alarm zijn twee keer maximaal 5 punten te scoren. Hier scoort AVG 5 punten voor malware en 3 punten voor gedragsdetectie.

Prestaties

De systeembelasting van AVG is 2%. De compatibiliteit met Windows 7 scoort 10 van de 10 punten. Qua scansnelheid zet AVG een snelheid neer van 8,52 MB/s voor de achtergrondscanner en 7,88 MB/s voor de handmatige scanner. Het geheugengebruik, tot slot, is 31,1 MB.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • weinig systeembelasting
  • hoge scansnelheid
  • detectie ondergemiddeld
  • hoog geheugengebruik
Alles bij elkaar belandt AVG in de middenmoot, waar het in de vorige test nog een subtoppositie bekleedde.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord