abonneren

AVG Internet Security 8.0

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
AVG draait alweer een tijdje mee en vooral de gratis antivirus software van AVG is populair. De betaalde suite, waarvan de bescherming natuurlijk omvangrijker is, is ondertussen toe aan versie 8.0.

Systeemimpact

De systeemimpact volgens onze benchmarks is niet heel hoog, slechts vier procent, echter is het geheugen gebruik van 15 MB niet het laagste wat we gezien hebben. Daarentegen is het ook zeker niet zo hoog als bijvoorbeel Panda die wel 60 MB geheugen snoept. De systeem impact van AVG's nieuwste suite is dus zeker acceptabel.

Virus attack!

We hebben bergen virussen en andere ellende op AVG IS 8 losgelaten. Maar liefst 1533 'wilde virussen' die actief waren op internet op het moment van schrijven en maar liefst 64.437 backdoors, 41.527 bots/zombies, 429.686 trojans en 90.192 wormen. Inderdaad; vijftienhonderd traditionele virussen tegen een verbazingwekkende 625.842 stuks overige malware! Virussen veroorzaken relatief de grootste schade aan uw pc, maar virussen worden tegenwoordig nog maar zelden gemist, en omdat hun aantal relatief snel afneemt is het stoppen van alle virussen gemakkelijker dan ooit voor antivirussoftware. AVG IS 8 weet alle virussen tegen te houden zonder moeite.

Malware attack!

Malware is een ander verhaal. Deze groep digitale rotzooi groeit in razend tempo en is dan ook lastiger tegen te houden. Op veiligheids gebied is dus het tegenhouden van malware de grootste uitdaging voor beveiligingssoftware. De gemiddelde internet security suite mist op dit moment van schrijven zo'n 3,75 procent aan malware, wat staat voor 23.473 stuks. AVG IS 8 mist in onze test 3,71 procent en zit dus rond dat gemiddelde.

Reactietijd

De veiligheid van een security suite valt en staat met de responstijd van de leverancier. Hoe nuttig is uw antivirussoftware immers wanneer een cruciale update uren op zich laat wachten? Een reactie tussen twee en vier uur wordt gezien als acceptabel. AVG heeft vier tot zes uur nodig om adequaat te reageren op nieuwe virussen. Langer dan acceptabel dus.

Inventarisatie

Een security suite draait tegenwoordig allang niet meer alleen om antivirus en malware. Ook andere software draagt bij aan de veiligheid van uw pc. AVG IS 8 levert alleen een firewall en antispam opties mee. Niet zo heel gek veel dus. Wel is het pakket volledig Nederlandstalig.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Geen noemenswaardige zwakke punten
  • Geen noemenswaardige sterke punten
AVG scoort op alle vlakken netjes rond het gemiddelde. Dit maakt van het pakket geen echte hoogvlieger maar ook zeker geen miskoop.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord