AVG Internet Security 2015

AVG Internet Security 2015, is het eerste beveiligingspakket die wij testen.

Gebruikersinterface AVG

AVG heeft de blokachtige gebruikersinterface uit de vorige versie vervangen voor een vormgeving met minder onderdelen. De verwijzingen naar mobiele beveiligings-apps zijn verdwenen, waardoor de interface nu overzichtelijker is.

AVG haalt nieuwe virusdefinities op

Fijn is dat AVG direct na het opstarten vlot nieuwe virusdefinities ophaalt van de server. Je kunt in het programma zowel een volledige systeemscan uitvoeren of alleen een specifieke map onderzoeken. In tegenstelling tot de meeste andere beveiligingsproducten uit deze test, is er nergens een snelle scan voorhanden om de riskantste bestandslocaties te analyseren. Gelukkig neemt een volledige scan relatief weinig tijd in beslag. Er is overigens wel een losse module aanwezig voor het opsporen van eventuele rootkits. Je kunt de prioriteit van de scan tussentijds wijzigen, zodat je pc ook nog capaciteit overhoudt voor overige zaken.

Ingebouwde linkscanner

Om je te beschermen tegen kwaadaardige websites, is er een linkscanner ingebouwd. Mocht je een link van een kwaadaardige website aanklikken, dan verschijnt er een waarschuwing. Verder controleert AVG ook welke downloads je vanaf het web ophaalt. De software checkt iedere bijlage van een e-mail op kwaadaardige data. Een spamfilter zorgt ervoor dat je geen overbodige e-mails te zien krijgt. De firewall van AVG is erg flexibel, want je kunt allerlei instellingen wijzigen. Zo geef je bijvoorbeeld aan dat de software iedere keer om je toestemming moet vragen zodra een bepaalde toepassing via het netwerk communiceert. Het hulpprogramma PC Analyzer lijkt op het eerste gezicht erg interessant. Hiermee lukt het namelijk om registerfouten, ongewenste bestanden en verbroken snelkoppelingen op te ruimen. Dit programma mag je een keer gratis gebruiken, daarna moet je betelen voor PC . Voor deze taak doe je dus beter een beroep op het gratis tooltje CCleaner. Samenvattend is AVG Internet Security 2015 een overzichtelijk pakket, al is het jammer dat de makers extra software proberen te verkopen. Op het gebied van beveiliging geeft het Duitse testorgaan AV-TEST deze virusscanner overigens een magere score.

Volgende pagina: Bitdefender Internet Security 2015

Geschreven door: Maikel Dijkhuizen op

Category: Review, Security

Tags: test, linkscanner, avg internet security 2015, beveiligingspakket, gebruikersinterface avg, avg virusdefinities, review, avg