abonneren

AVG Internet Security 2012

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Afgelopen jaar werden we overstelpt met nieuws over hackers, inbraken in databases en malware. In PCM december 2011 kijken we kritisch naar de marketingstrategie van grote beveiligingsbedrijven. Daarnaast natuurlijk reviews van alle antiviruspakketten.

Net als vorig jaar scoort AVG niet zo goed op bescherming. Onbekende malware wordt niet goed gedetecteerd en systeemwijzigingen worden niet goed opgeruimd. De opstart- en afsluittijden worden gelukkig niet zwaar beïnvloed en ook de systeembelasting is niet al te hoog, maar als de bescherming ook niet zo goed is, dan heb je daar niet veel aan.

Nieuw in AVG 2012 zijn AVG Accelerator en AVG Advisor. Beide functies zijn slecht omschreven. Accelerator zou op 'bepaalde downloadsites' het downloaden van muziek en films 'optimaliseren'. Accelerator is echter nergens te bekennen. Advisor houdt je pc in de gaten en geeft 'optimaliseringstips'' . Ook nieuw is de mogelijkheid om vanuit het programma apps te kopen, zoals AVG PC TuneUp om je pc te versnellen. Daarnaast wil het programma eveneens de zoekmachine in je browser aanpassen om 'Secure Search' te bieden - een verkapte mogelijkheid om geld te verdienen aan je zoekopdrachten. Erg onsympathiek allemaal.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • systeembelasting niet al te hoog
  • weinig extra functies
  • slechte bescherming
Veel toegevoegde waarde biedt AVG niet en met het gebrek aan extra functies en de slechte bescherming, kunnen we deze software niet aanraden.

 

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Security

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord