abonneren

AVG Internet Security 2011

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Het kat-en-muisspel tussen criminelen en beveiligers speelt zich meer dan ooit online af. Internetsecuritysoftware moet hier goed tegen bestand zijn, maar tegelijkertijd wordt het steeds moeilijker voor beveiligingssoftware om ├ęcht te innoveren. Des te meer reden om de meest gebruikte beveiligingsdiensten te testen, met vandaag: AVG Internet Security 2011.

Het Tsjechische AVG weet indruk te maken met een lage systeembelasting (slechts twee procent). De scansnelheid is echter een stuk lager. Op techniek scoort het niet slecht, maar helaas wordt er zo nu en dan onnodig alarm geslagen. Met onbekende malware kan AVG niet zo goed overweg. De score van 93,6 procent is een van de laagste in onze test, wat vooral wordt veroorzaakt door moeilijkheden met het detecteren van potentieel ongewenste applicaties. De installatieprocedure is erg makkelijk en ook de interface ziet er goed uit. Door het whitelisten van reeds gescande bestanden is AVG bij de tweede en volgende scans dertig procent sneller.In cijfers

De systeembelasting van AVG Internet Security 2011 is 2%. Daarvoor krijgt u een bescherming van 100% op bekende malware en 93,6% op onbekende malware. Het pakket scoort 16 punten voor de techniek en 9 punten voor het onderdeel vals alarm. De snelheid is bij achtergrondscans 11,5 MB/s en bij handmatige scans 30,8 MB/s. Het geheugengebruik, tot slot, is 34 MB.

 

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gebruiksvriendelijk
  • lage systeembelasting
  • lage score voor onbekende malware
  • langzaam
Het is jammer dat achter dit gebruiksvriendelijke product niet de beste beveiliging schuilgaat.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Security

Tags:

Laatste reactie