abonneren

Avast! Professional Edition 4.8

Avast! brengt naast zijn gratis beveiligingsproduct ook al een tijdje een professionele versie uit. Wij laten er hordes malware op los en testen hoe goed uw pc door het pakket wordt beveiligd.

In het gebruik

Avast! is bekend van zijn gratis Home Edition, maar biedt ook een professioneel pakket, dat als een complete suite door het leven gaat. Het geheugengebruik is het laagste van alle producten in onze test en de handmatige scanner is de snelste (samen met F-Secure). Helaas is de detectie van malware en spyware minder dan gemiddeld en de gedragsdetectie slecht. Ook qua functies is Avast vrij beperkt. Gelukkig is de prijs ook niet heel hoog.

Malwaredetectie

De malwarebescherming van Avast! ligt op 99,84% voor bekende malware, 97,8% op onbekende malware en 96,0% op ad- en spyware. Het scoort 1 van de maximale 5 punten voor de gedragsdetectie. Voor het niet veroorzaken van een vals alarm zijn twee keer maximaal 5 punten te scoren. Hier scoort Avast! 5 punten voor malware en 5 punten voor gedragsdetectie.

Prestaties

De systeembelasting van Avast! is 8%. De compatibiliteit met Windows 7 scoort 10 van de 10 punten. Qua scansnelheid zet Avast! een snelheid neer van 13,72 MB/s voor de achtergrondscanner en 30,88 MB/s voor de handmatige scanner. Het geheugengebruik, tot slot, is 14,1 MB.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • snel
  • geen goede scanresultaten
  • niet veel features
Avast! levert scanresultaten beneden het gemiddelde. De scansnelheid is snel maar ook qua features blijft het pakket wat achter.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie