abonneren

Avast Internet Security 5

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Het kat-en-muisspel tussen criminelen en beveiligers speelt zich meer dan ooit online af. Internetsecuritysoftware moet hier goed tegen bestand zijn, maar tegelijkertijd wordt het steeds moeilijker voor beveiligingssoftware om Ć©cht te innoveren. Des te meer reden om de meest gebruikte beveiligingsdiensten te testen, met vandaag: Avast! Internet Security 5.

Vorig jaar testte avast! helaas niet bijzonder goed op malwaredetectie, hoewel de scansnelheid hoog en systeembelasting laag waren. Dit jaar lijkt de uitslag als twee druppels water: de techniek is wel goed, maar de eigenlijke malwaredetectie blijft achter. Het pakket is voor drie pc's een stuk goedkoper dan vorig jaar, maar is ook op functies geen topper. De interface is gelukkig compleet opnieuw ontworpen, want dat was vorig jaar een ramp. Ook is er veel in te stellen voor de malwarebescherming en firewall. Tot slot heeft het als een van de weinige pakketten een virtualisatiemodus (sandbox).In cijfers

De systeembelasting van Avast! is 5%. Daarvoor krijgt u een bescherming van 100% op bekende malware en 94,8% op onbekende malware. Het pakket scoort 16 punten voor de techniek en de maximale 10 punten voor het onderdeel vals alarm. De snelheid is bij achtergrondscans 20,2 MB/s en bij handmatige scans 49,5 MB/s. Het geheugengebruik, tot slot, is slechts 6 MB.

 

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • snel
  • laag geheugengebruik
  • detectie niet zo goed
  • niet veel functies
Helaas is avast! 5 een product waar we niet warm voor lopen. Avast mag dan wel lekker snel zijn, maar als dat geen goede detectie oplevert, schiet u er uiteindelijk niets mee op.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Security

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie