abonneren

avast! Free Antivirus 6.0

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Afgelopen jaar werden we overstelpt met nieuws over hackers, inbraken in databases en malware. In PCM december 2011 kijken we kritisch naar de marketingstrategie van grote beveiligingsbedrijven. Daarnaast natuurlijk reviews van alle antiviruspakketten.

De beveiliging van de gratis versie van Avast is eindelijk gelijkgeschakeld met de betaalde. Vorig jaar bleef het pakket in de middenmoot hangen en ook dit jaar behoort het niet tot de top, maar de malwareresultaten over het geheel genomen beter geworden. Met 96,2 procent bescherming tegen online aanvallen kan Avast goed meekomen met betaalde pakketten. In de betaalde editie van versie 6 kun je gebruikmaken van SafeZone, een virtueel bureaublad met een aangepaste versie van Google Chrome. Hiermee zou je immuun moeten zijn voor keyloggers en andere malware. Zelfs op reeds geïnfecteerde pc's moet je met de SafeZone veilig kunnen internetbankieren. Onthoud wel dat de gratis versie van Avast geen firewall en antispamfuncties heeft. Je bent dan aangewezen op Windows Firewall en het spamfilter van je mailclient.

Qua systeembelasting scoort Avast redelijk, maar de opstart- en afsluittijden van je systeem worden beduidend slechter. Ons testsysteem heeft 19 seconden meer nodig om op te starten, een derde meer dan de frisse Windows-installatie die we als referentie gebruiken. Het afsluiten wordt met 1,4 seconden vertraagd.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • gratis
  • komt goed mee met betaalde pakketten
  • geen firewall
  • geen antispam
  • grote invloed op opstarten/afsluiten
Avast doet het goed voor een gratis pakket, maar de meerwaarde van betaalde antivirussoftware is duidelijk.

 

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Security

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord