Review: Avanca Powerbar Pro 5000

Wie zijn smartphone bovengemiddeld gebruikt, mag blij zijn als de accu het haalt tot het einde van de dag. En ook veel digitale camera’s en tablets blijken in veel gevallen niet over genoeg ‘puf’ te beschikken om ons tijdens een lange trein- of vliegreis van dienst te kunnen zijn. Wie dan geen stopcontact binnen handbereik heeft, is de sigaar.

Multifunctionele reservetank voor onderweg

Dat laatste is niet het geval als u de noodlader Avanca Powerbar Pro 5000 meeneemt. Het is niets anders dan een krachtige 5000 mAh Li-ion accu in een slim en discreet jasje. Als uw mobiele apparaat leeg dreigt te raken, prikt u deze met een usb-kabel in de Powerbar waarna deze direct wordt opgeladen. Adapters voor mini usb, micro usb en Nokia apparaten worden meegeleverd. U kunt echter ook gebruik maken van de usb-kabel die bij uw mobiele apparaat werd meegeleverd, zoals de 30-pins of Lightning kabel die bij iPads en iPhones is inbegrepen. Op die manier kunnen vrijwel alle mobiele apparaten worden opgeladen: van Bluetooth oortje tot videocamera. Een micro usb-adapter om de Powerbar zelf op te laden zit er niet bij. Dat zal waarschijnlijk geen bezwaar zijn want vrijwel elk huishouden heeft er wel meerdere in bezit.

De Pro 5000 heeft een handig extraatje: wanneer de knop wordt indrukt, is aan het aantal ledlampjes dat gaat branden af te lezen hoe vol de accu nog is. De lampjes geven tijdens het opladen van de Powerbar tevens aan of deze al weer helemaal gevuld is voor uw volgende uitje of weekendje weg.

Pluspunten:

- Zeer forse accu
- Handige indicator
- Leuk ontwerp in diverse kleuren
- Inclusief adapters voor mini usb, micro usb en Nokia

Minpunten:

- Geen micro usb-adapter oplader meegeleverd

De redactie van PCMweb is niet betrokken geweest bij het tot stand komen van dit artikel.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Voedingen

Tags: avanca powerbar review, avanca accu, avanca powerbar , avanca powerbar pro 5000, avanca powerbar pro 5000 review, avanca powerbar pro 5000 mah , avanca powerbar pro 5000 kopen