Avanca, 5 Tips om betere ‘selfies’ te maken

Zet jezelf - en je vrienden - er voortaan haarscherp op tijdens die vakantie, op dat concert of op dat mooie uitkijkpunt. Met de volgende 5 tips worden je ‘selfies’ stukken beter.

Tip 1 – Kies de juiste locatie

Eén van de meest gemaakte fouten is dat selfies - en ook normale foto’s – op de verkeerde plek worden geschoten. Met korrelige foto’s of oninteressante achtergronden tot gevolg. Kies eerst een plek met voldoende licht en zorg ervoor dat je met je gezicht naar het licht (schuin) toegekeerd staat voordat je afdrukt. Vermijd felle lampen achter je. Hou je arm gestrekt en haaks ten opzichte van je lichaam. Te laag, en de lelijke plafondtegels worden ook gefotografeerd, te hoog en de grauwe vloer wordt ook meegenomen. Oefen zodat je ook weet wat de ideale afstand is waarop je je toestel moet vasthouden.

Tip 2 – Stel de camera goed in

Gebruik bij voorkeur de camera aan de achterzijde van je toestel want deze schiet veel betere foto’s dan de kleine camera aan de voorzijde boven het scherm. Check voordat je gaat schieten eerst de instellingen. In veel gevallen doet de flitser meer kwaad dan goed en door deze uit te schakelen en de andere instellingen aan de situatie aan te passen wordt het resultaat vaak beter. Schakel geen filters in tijdens het fotograferen maar voeg deze eventueel pas later toe. Er zijn speciale apps om selfies op je mobiel te verbeteren zoals Perfect365 (http://perfect365.arcsoft.com/) of Photoshop Express (https://www.adoberevel.com/apps/photoshopexpress ) (iOS, Android en Windows Phone) die over veel meer mogelijkheden beschikken dan standaard software op je mobiel.

Tip 3 - Gebruik een monopod

Hoe lang is jouw arm? Jezelf krijg je nog wel op de foto, maar is dat fantastische uitzicht ook zichtbaar? En wat als je een selfie wilt maken van een grotere groep? De camera’s in hedendaagse smartphones worden steeds beter maar je haalt er pas het maximale uit met een uitschuifbare monopod. Hiermee wordt het veel eenvoudiger om alles en iedereen op de foto’s te krijgen en kun je pas écht onderscheidende foto’s maken, door je toestel vanuit allerlei hoeken of boven je te houden. En omdat de monopod volledig inschuifbaar is tot zakformaat, kun je ‘m altijd meenemen.

Tip 4 - Bedien je toestel op afstand

Is het je weleens opgevallen in wat voor een onnatuurlijke houding je je mobiel moet houden om een foto van jezelf te schieten? Bij het aanraken van de afdrukknop verslapt bovendien je grip waardoor je dure smartphone uit je hand kan schieten om vervolgens op de vloer in stukken uiteen te klappen. Wie slim is, gebruikt een zogeheten ‘shutter remote’. Dit is een handige kleine afstandsbediening die je er via Bluetooth voor zorgt dat je toestel op afstand foto’s kan maken. Ook handig in combinatie met de al eerder genoemde monopod.

Tip 5 – Doe gek en deel

Wil je serieuze foto’s maken? Gebruik dan een compact of spiegelreflex. Een selfie mag niet alleen gek zijn maar hoort ook gek te zijn. Neem jezelf dan ook vooral niet te serieus en probeer juist kiekjes

te schieten op afwijkende momenten en in rare situaties. Deel je selfies via Facebook, Instagram of een andere dienst, kijk wat voor een reacties je krijgt en gebruik dit commentaar om de volgende keer weer iets geks of origineels te bedenken.

Dit artikel wordt je aangeboden door Avanca. (www.avancaproducts.com/nl/)

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Hardware

Tags: selfie, avanca selfie stick review, avanca selfie stick, avanca selfie stick kopen , perfecte selfie maken , avanca selfie stick information, selfie stick