abonneren

AutoscreenRecorder

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dat geldt zeker ook voor de uitleg van sofware. Het is niet zo eenvoudig om een softwarepakket te omschrijven met woorden. Handiger is het om een video te maken waarop u de werking uitlegt aan vrienden, collega's of klanten. Op internet zijn vele pakketten te vinden waarmee u videotutorials kunt maken.
We kijken naar AutoscreenRecorder van Wisdom Soft.

AutoScreenRecorder is een eenvoudige tool die nauwelijks extra's biedt. De output is flash of avi. Als u kiest voor flash, kan het programma de schermopname automatisch verkleinen, zodat deze beter op een gemiddelde monitor past. Het geluid van de microfoon wordt desgewenst direct opgenomen. Achteraf geluid toevoegen kan niet. Het is mogelijk om in de opname wel of niet de cursor te zien. Ook kunt u ervoor kiezen om automatisch een standaardtekst te verwerken in de opname, bijvoorbeeld met de tijd en/of de datum waarop u de video opneemt.
Er is een functie waarmee u een schermopname vooraf kunt programmeren, zodat de opname start op een bepaalde datum en tijd. Net als alle andere programma's is het mogelijk om het hele scherm op te nemen, een deel van het scherm of een bepaald venster. Een ingebouwde videospeler ontbreekt. Om het opgenomen bestand te bekijken, hebt u uw standaard videoplayer nodig - bijvoorbeeld Windows Media Player. Van dit programma is ook een gratis versie beschikbaar. Daarin ontbreekt de mogelijkheid om opnamen te maken op een vooraf ingestelde tijd en datum. Ook neemt het programma geen audio op en slaat het de video's niet op als flash-bestand, maar als avi.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • eenvoudig in gebruik
  • opslaan in flash mogelijk
  • weinig extra's
  • geen ingebouwde videospeler
De bediening van AutoScreenRecorder 2.1 Pro is eenvoudig en doeltreffend, maar de prijs is aan de hoge kant voor de beperkte functionaliteit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord