}
abonneren

Authentium ESP Security Suite

We vallen meteen met de deur in huis; Authentium is de laagst scorende suite die we dit jaar testten. Toch is de prijs vrij hoog. Hoe dat zit? Lees vooral verder..
5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Minpunten

Op het eerste gezicht lijkt er niets mis met de suite; aan de meeste basiseisen wordt voldaan. Zo is er antivirus, antispyware en een firewall. Antispam ontbreekt helaas wel, maar er is op zich nog geen man overboord. Totdat we de suite aan een aantal tests onderwerpen… Zo worden er zes actuele virussen niet opgespoord en glippen er ook veel oudere virussen door de scanner. De antispyware laat nog slechtere resultaten zien; slechts één derde van de spyware wordt gevonden, en zeven onschadelijke programma’s worden ten onrechte als bedreiging aangemerkt.

Het ontbreken van antispam, gecombineerd met de lage scores bij de antivirus en antispam tests geven al aan waarom Authentium’s suite geen voldoende krijgt. Ook de redelijk pittige prijs en het ontbreken van een Nederlandstalige versie kosten nog wat punten. Zijn er nog pluspunten te noemen? Gelukkig wel; zo is er ouderlijk toezicht, doet de firewall wat hij moet doen en is de ondersteuning niet slecht.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Ouderlijk toezicht
  • Detecteert niet alle actuele virusdreigingen
  • Antispyware is ondermaats.
Met Authentium ESP Security Suite is uw PC niet goed beschermd tegen relevante dreigingen. We kunnen het pakket dan ook helaas geen voldoende geven.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI