AudioStation

De Logitech AudioStation is de grote broer van de AudioStation Express. De speakers zijn krachtiger, de speakers zijn niet bedoeld als draagbare set en er is flink wat functionaliteit toegevoegd.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

De Logitech AudioStation Express is één van de mooiere iPod-speakers, maar helaas kunnen we dat van de AudioStation niet zeggen. Het ontwerp ziet er nogal 'jaren 90' uit en is alleen in het zwart te verkrijgen. Mocht u hier geen problemen mee hebben dan heeft u aan de AudioStation een goede set. Let wel: goed, niet uitstekend. Want Logitech heeft helaas toch een steekje laten vallen.

Het geluid dat de set produceert is zonder meer prima te noemen. Het volume kan behoorlijk hoog (de speakerset heeft een totale RMS-waarde van 80 Watt) en er treedt maar weinig vervorming op. De bassen hadden wat dieper gemogen, maar bij de meeste muziek voldoen de speakers prima.

Ook met de 'toegevoegde functionaliteit' zit het wel snor. Zo heeft Logitech de set voorzien van een monochroom lcd-scherm dat de tijd weergeeft. Bij het afspelen van muziek van de iPod ziet u hier de artiest en de titel van het nummer. Ook kunt u gebruiken van de geïntegreerde fm-radio, het display geeft dan de frequentie weer. Naast iPod en radio is er via de aux-ingang ook een ander merk mp3-speler aan te sluiten. Uiteraard is deze speler niet te bedienen met de afstandsbediening, maar het is fijn dat Logitech in ieder geval de optie biedt.

Ons grootste bezwaar aan de set is dat Logitech geen wekfunctie heeft ingebouwd. Het is wel mogelijk om de AudioStation in sleep-modus te zetten (de set schakelt zichzelf na een bepaald aantal minuten uit) maar wakker worden met de set is dan weer niet mogelijk. Gezien de hoge prijs van de AudioStation is dat wat ons betreft een onvergeeflijke fout: goedkopere producten van de concurrentie bieden deze optie namelijk wel. Daarmee is de AudioStation wat ons betreft niet geschikt voor de slaapkamer.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Krachtig geluid
  • Radio-tuner
  • Geen wekfunctionaliteit
De AudioStation is bijna perfect. Slechts op één punt laat Logitech een steek vallen: er is geen wekfunctionaliteit aanwezig. Aangezien goedkopere producten van de concurrentie dit wel bieden, vinden we dit toch een serieus nadeel. We hopen dat Logitech met een AudioStation 2 op de markt komt waarin dit gemis gecorrigeerd is. Het design blijft een kwestie van smaak, het geluid dat de AudioStation weet te produceren is gewoon goed.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Speaker(dock)s

Tags: