AudioStation Express

Deze iPod-speaker van Logitech ziet er simpelweg fantastisch uit. Maar hoe zit het met de geluidskwaliteit -- kan die zich meten met het design?
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

Logitech heeft met de AudioStation Express één van de mooiste iPod-speakers ontworpen die we in ons lab hebben mogen aanschouwen. De grote kracht van de speaker is zijn eenvoud: extra functies zoekt u tevergeefs, maar wie geen prijs stelt op wekkerfunctionaliteit en andere toeters en bellen zal hier niet om treuren.

De AudioExpress werkt kinderlijk eenvoudig: een eenvoudige knop in het midden van de speaker werkt als aan/uit- en volumeknop, de overige functies bedient u via de afstandsbediening. Deze moet u dus niet kwijtraken, anders bent u genoodzaakt om uw muziek via de iPod zelf te bedienen wat wat onhandig aanvoelt.

De speaker voelt lekker zwaar en stevig aan. Dat komt door de relatief goede subwoofer. De AudioStation Express is dan wel geen volwaardige hifi-set, het geluid is uitermate gebalanceerd en zelfs muziek met zwaardere bassen weet ons te overtuigen. Op topvolume valt er iets van vervorming waar te nemen, maar niet in zodanige mate dat het storend is.

Verder levert Logitech de AudioStation Express met een beschermhoes die niet verwijderd hoeft te worden voor gebruik -- een handige extra. Uiteraard wordt de iPod opgeladen bij gebruik op accustroom, kan de AudioStation Express ook op batterijen werken en er is zelfs aan een video-uitgang gedacht.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Stijlvol design
  • Prima geluidskwaliteit
  • Bediening alleen via afstandsbediening
De AudioStation Express is bedoeld voor de iPod-bezitter die zijn muziek overal af wil kunnen spelen, maar geen interesse heeft in extra functionaliteit als wekker- en radiomogelijkheden. Qua geluidskwaliteit én design zit het wel snor.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Speaker(dock)s

Tags: