Asus VivoTab Smart

Het aantal Windows-tablets is met de komst van Windows 8 gegroeid, maar voorlopig kan enkel de Acer Iconia Tab W510 ons echt bekoren. Zou de VivoTab Smart deze tablet weten te evenaren?
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • 64 GB opslagcapaciteit
  • degelijke afwerking
  • goed scherm
  • Minpunten
  • Windows 8 neemt 32 GB in beslag
  • geen usb-aansluiting

De eerste blik op de VivoTab Smart geeft ons direct een goed gevoel. De achterkant is van mat plastic, maar voelt toch stevig aan. Bovendien zorgt het ervoor dat deze tablet lekker in de hand ligt. Ons testmodel heeft een witte achterkant, waardoor krassen niet erg opvallen. Maar goed ook, want na twee weken testen zijn die al duidelijk aanwezig.

Binnenin vinden we een Intel Atom Z2760 dualcoreprocessor, dezelfde als in de Acer Iconia Tab W510 en de meeste andere tablets met Windows 8. Qua prestaties is dit geen hoogvlieger, maar voor licht gebruik meer dan voldoende. Bij flink multitasken zit je al snel tegen het plafond van de Z2760. Daarmee is de VivoTab Smart niet geschikt als enige Windows-computer in huis, eerder als extra voor in de woonkamer of onderweg.

Grote verrassing voor dit prijskaartje is de 64 GB opslagcapaciteit. Dat is behoorlijk veel, maar Windows 8 plus herstelpartitie pikken iets meer dan de helft in. Dat vinden we toch wel erg moeilijk te slikken, al compenseert Asus het opslagverlies met drie jaar lang 32 GB cloudopslag via Asus WebStorage. Het beeldscherm ziet er goed uit, ondanks de relatief beperkte schermresolutie van 1366 bij 768. De kleuren zijn mooi en de kijkhoek is groot genoeg om met meerdere personen te kijken.

Het optionele toetsenbord kan onderaan de tablet worden vastgeklikt. Dat maakt de VivoTab beter geschikt om op te typen, maar zorgt wel voor een forse toename in gewicht en omvang. Wel handig is dat het toetsenbord ook als stand gebruikt kan worden. Een reserveaccu, zoals bij de Acer W510, ontbreekt hier. Wij missen echter vooral een usb-aansluiting, op een Windows-tablet toch echt een vereiste. Buiten een micro-sd-kaartslot is er geen mogelijkheid om externe opslag te koppelen, laat staan randapparatuur. Wel levert Asus een optionele usb-adapter, maar dat vinden we geen goede oplossing. Wat ons betreft schiet de VivoTab Smart dus net iets tekort ten opzichte van zijn concurrent, de Acer Iconia Tab W510.

Qua accuduur doet deze tablet het meer dan behoorlijk. Bij licht gebruik haalt hij makkelijk 10 uur. Zware toepassingen zorgen ervoor dat de tablet na net geen 4 uur de geest geeft. Om je tablet opnieuw op te laden, heb je wel geduld nodig: een volle accu kost ons 6 uur laadtijd.

Geschreven door: Cédric Van op

Category: Review, Tablets

Tags: tablets, vivotab