abonneren

Asus Transformer Pad TF300, goedkoop Prime alternatief

De Transformer Pad lijkt heel veel op zijn eind vorig jaar verschenen voorganger de Transformer Prime. Ook nu een tablet met een keyboard dock. De Transformer Pad wordt standaard geleverd met Android 4.0.3 en functioneert op deze tablet net iets beter dan op de prime.
Score
90
  • Pluspunten
  • accuduur
  • gebruiksmogelijkheden
  • prestaties
  • Minpunten
  • plastic uiterlijk
  • geen flitser

None

Een waardig en 100 euro goedkoper alternatief tablet voor de Asus Transformer Prime. Dankzij het keyboard dock, met vrijwel dezelfde gebruiksmogelijkheden en lange accuduur. De prestaties zijn uitstekend. De tablet is iets dikker een zwaarder en ziet er wat minder gelikt uit.

Verschillen zijn er ook. Zo is de Transformer Pad voorzien van een kunststof behuizing in plaats van de bijzonder fraaie metalen uitvoering van de Prime. Wel is de Transformer Pad in drie kleuren verkrijgbaar, namelijk wit, blauw of rood. Ook is de kast iets dikker en iets zwaarder.

Transformer Pad TF300 mist het IPS+ scherm van de Prime. Iets wat zich vooral laat merken in de helderheid die bij de prime significant hoger is. Voornamelijk merkbaar als je de tablet (buiten) in zonnige omstandigheden wilt gebruiken. De beeldkwaliteit is nog steeds heel goed. De 8 MP camera levert goede beeldkwatiteit en ook de front-camera stelt niet teleur. Wel ontbreekt bij de TF300 een flitser.

Prestaties Tegra 3 

De Tegra 3-processor in de Transformer Pad is 100 MHz lager geklokt dan in de Asus Eee Pad Transformer Prime. Dat is in de benchmarkresultaten (verschil van enkele procenten) terug te vinden, die overigens nog steeds uitstekend zijn. In het gebruik merk je hier nauwelijks wat van. Sterker nog, als het op de responsiviteit en de reactiesnelheid bij bijvoorbeeld het browsen op internet aankomt lijkt de Transformer Pad het wel beter te doen dan de Prime. Het is Asus kennelijk nog niet gelukt om de ruwe kantjes van de functionaliteit van de Prime af te slijpen, terwijl dat van bij de pad wel is gelukt.

Gebleven is de eenzame speaker aan de rechter achterzijde van het scherm. Zeker niet optimaal en geen stereo. Zoals bekend heeft de Transformer Prime een probleem met de ontvangst van de GPS-signalen, als gevolg van de metalen kast. Daar heeft de Transformer Pad totaal geen last van. Binnen een paar seconden heeft de gps-ontvanger ook binnenshuis 5 satellieten te pakken die voor een goede fix zorgen. Ook de bij de prime wel eens haperende wif-ontvangst levert bij de Asus Transformer Pad TF300 geen enkel probleem op.

Extra batterijtijd

Het toetsenbord levert naast de mogelijkheid de tablet als een mini-notebook te gebruiken en comfortabel teksten te typen, ook een extra sd-slot en vijf uur extra batterijtijd op. In de praktijk is een gebruiksduur van twee dagen dan ook goed haalbaar met dit tablet.

Asus levert een de Tranformer met een aantal handige apps. Zoals voor dlna-gebruik, remote desktop en 5 gb cloudopslag. Het afspelen van de gebruikelijke videoformaten gaat prima, op het geluid van een enkel mkv-bestand na.

De Asus Transformer Pad TF300 wordt in Nederland met 32 GB geleverd en is met en zonder dock en met en zonder 3G-optie verkrijgbaar. Zowel de dock als 3G-optie kosten €100.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Review, Tablets

Tags: hdrengine