abonneren

Asus Transformer Pad Infinity TF700T

De Transformer Pad Inifinity is het nieuwste topmodel Android-tablet van Asus. Met hetzelfde ontwerp en uitgebreide mogelijkheden als zijn voorganger: de Asus Eee Pad Transformer Prime, maar met een full-HD-scherm is de Inifinity wel de top-tablet op Android-gebied.
Score
90
  • Pluspunten
  • gebruiksmogelijkheden
  • schermkwaliteit
  • prestaties
  • Minpunten
  • prijzig

None

Een toptablet dat alle op dit moment denkbare functionaliteit op 3G-breedband na, in één apparaat verenigd. Het toetsenbord-dock maakt het tablet universeel bruikbaar. Wel is het de vraag of je de extra’s die dit tablet biedt ten opzichte van zijn goedkopere Asus Transformer Pad familieleden nodig hebt. Of het de meerprijs waard is kun je alleen zelf beantwoorden.

Qua design doet de Infinity nauwelijks onder op de Transformer Prime. Hij is 0,2 mm dikker en 12 gram zwaarder. Dit kunnen we gerust verwaarloosbaar noemen. Om de manco’s van de Transformer Prime te voorkomen heeft Asus de bovenrand van het tablet van kunsstof gemaakt. Zodat de wifi- en gps-antennes beter functioneren dan bij de Prime in de volledig metalen kast. Gebleven is de in concentrische cirkels geborstelde metalen kast die in gedistingeerd metaalkleur en een paarsachtig zwartgrijs verkrijgbaar is.

Full HD scherm

Belangrijkste vernieuwing vinden we in het full HD 1080p (1920 x 1200 pixel) super IPS+ scherm. Met een pixeldichtheid van 224 ppi, levert het scherm een gestoken scherp beeld met onzichtbare pixels. Het levert een fantastische fotokwaliteit en is optimaal voor het lezen van bijvoorbeeld e-books. Toch is het verschil met het ook al uitstekende scherm van de Transformer prime niet erg groot. Je moet heel goed kijken om de verschillen te zien. Het scherm heeft een in de IPS+ modus een ongekende helderheid dat vooral bij gebruik buiten erg practisch is. Ook de kijkhoek van het scherm is bijzonder goed.

Keyboard dock en 64 GB

Asus levert de Transformer Pad Infinity vooralsnog alleen als topmodel met 64 GB opslag en het keyboarddock. Net als bij de Prime voegt het keyboarddock veel gebruiksmogelijkheden toe. Uiteraard gaat het typen van tekst op een echt toetsenbord altijd nog het beste. Je krijg er ook een normale usb-hostaansluiting bij en een standaard sd-kaartslot. De in het keyboarddock aanwezige accu voegt volgens Asus 4,5 uur accurduur toe, boven op de toch al aanwezige 9,5 uur in het tablet zelf kom je op een indrukwekkende 14 uur uit. Nu hangt de accuduur natuurlijk sterk af van het gebruik. Van zowel de energie-instelling van de processor als de helderheid van het scherm. In de praktijk is bij gemiddeld gebruik 10 tot 15 uur haalbaar. Ga je de tablet flink gebruiken dan loopt de gebruiksduur op een acculading snel terug.

Snelle Nvidia Tegra 3 quadcore-processor 

Asus heeft om de grafische prestaties op pijl te houden. De quadcore Nvidia Tegra 3 processor flink hoog geklokt op 1,7 GHz. Dit resulteert in topprestaties als het op de cpu-aankomt. De grafische prestaties zijn nog steeds heel goed, maar iets lager dan bij de Prime, maar dat is een gevolg van het flink hogere aantal beeldpunten dat moet worden aangestuurd.

Android 4, Ice Cream Sandwich

In de praktijk merk je heel weinig verschil met de Transformer Prime. De tablet functioneert met Android 4.0.4 uitstekend. De bediening gaat met het touchscherm vlot en zonder haperen. Jammer is dat er nog geen Android 4.1 Jelly Bean op de Transformer geleverd wordt. Wel heeft Asus een upgrade naar Jelly Bean beloofd binnen enkele maanden. Met Jelly Bean verwachten wij dat Android nog soepeler gaat lopen. Asus levert de Transformer Pad Infinity met een aantal practische apps. Zoals een Mynet player die ook via DLNA media kan delen of afspelen, MyLibrary voor het lezen van boeken en tijdschriften en MyCloud voor het gebruik van de gratis 8 GB Asus cloudopslag, het aanschaffen van media in de Asus-webshop of het remote inloggen op een Windows PC. Ook aan productiviteit is gedacht met de Polaris Office suite.

Goede camera's 

De 8 Megapixel camera aan de achterkant met een ledflitser levert bij goed licht een goede beeldkwaliteit. De 2 MP webcam aan de voorzijde doet het ook prima. De tablet speelt de meeste standaard videoformaten af met een prima beeldkwaliteit, via de hdmi-poort ook op een extern scherm. Voor de niet ondersteunde formaten zul je een andere videoplayer moeten installeren. Dankzij de supersnelle Tegra 3-processor kun je ook 3D-games via de hdmi-poort op een 3D televisie spelen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Review, Tablets

Tags: transformer infinity