Asus Transformer Book T200TA, Hybride middenmoter

Wie een Windows-tablet in combinatie met een afneembaar toetsenbord wilt aanschaffen, kan de T200TA van Asus overwegen. Voor een aantrekkelijk prijskaartje van 399 euro krijg je een scherm van 11,6 inch. In deze prijsklasse is dat net even meer dan je bij veel andere fabrikanten krijgt. Leuk, maar hoe zit het met de overige prestaties? We nemen de T200TA onder de loep!
De Asus Transformer Book T200TA is een interessant en betaalbaar apparaat voor gebruikers die geen torenhoge eisen stellen aan de hardware. Surfen, kantoorwerkzaamheden uitvoeren en simpele spelletjes spelen lukt prima op deze hybride tablet, maar voor het draaien van zware programma’s is de T200TA niet zo geschikt. Vooral het forse schermformaat, de robuuste behuizing en de scherpe prijs zijn pluspunten. Met een totaal gewicht van 1,5 kilo is het apparaat licht genoeg om overal mee naartoe te nemen.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Sterke behuizing
  • Groot scherm
  • Afneembaar toetsenbord
  • Minpunten
  • Windows-knop achterzijde
  • Weinig opslagcapaciteit
  • Matige prestaties

Via een soepel kliksysteem hebben gebruikers de keuze om het toetsenbord wel of niet aan de tablet te koppelen. Als de tablet op het dock is aangesloten, vormen beide onderdelen samen een stevig geheel dat wel tegen een stootje kan. De T200TA vervult in deze status prima de rol van mini-notebook. In het toetsenbord zijn twee usb-poorten (waarvan één usb 3.0) en een netwerkaansluiting geïntegreerd. Aan de voor- en achterkant heeft de tablet een camera van respectievelijk twee en vijf megapixels. Naast enkele bedieningstoetsen voor Windows, is de zijkant van de T200TA uitgerust met een kaartlezer, HDMI-uitgang en usb-poort. Al deze aansluitingen zijn overigens wel in micro-formaat. Asus heeft ervoor gekozen om de Windows-knop aan de achterkant van het scherm te huisvesten. Naar onze mening is dat een onhandige plek wanneer je snel wilt terugkeren naar het startscherm.

Asus Transformer Book T200TA

Onder de motorkap

Het hart van de T200TA vormt de bescheiden Z3775 Atom-processor van Intel. De kloksnelheid bedraagt 1,46 GHz, hoewel deze quadcore-processor in de turbomodus tijdelijk kan bijschakelen naar 2,39 GHz. Een geïntegreerde videochip van Intel is verantwoordelijk voor de grafische prestaties. Verder heeft Asus 2 GB DDR3-geheugen ingebouwd. Voor de opslag van bestanden is er slechts 32 GB beschikbaar. Gelukkig is het mogelijk om onder het toetsenbord een SSD of harde schijf van 2,5 inch te huisvesten. Vanzelfsprekend heb je alleen toegang tot deze opslagdrager indien de tablet op het dock is aangesloten. De accu houdt het volgens Asus onder normale omstandigheden ruim tien uur vol.

Asus Transformer Book T200TA

Prestaties

De T200TA is vooral bedoeld voor eenvoudig gebruik en niet zozeer voor zware software, zoals geavanceerde games en videobewerkers. Dat bewijst ook als we de benchmarksoftware PCMark 8 draaien, want er rolt niet zo’n hoge score uit vergeleken met andere tablets. Wens je een rekenwonder dat ook grafisch zijn mannetje staat, dan zijn er betere (en duurdere) Windows-tablets verkrijgbaar. Het aanraakscherm is voor tabletbegrippen vanwege de dikke rand vrij fors. Ondanks de relatief lage resolutie van 1366 × 768 pixels kijkt het IPS-paneel door zijn heldere kleuren erg prettig, al zijn er ook genoeg tablets die een scherper beeld realiseren.

Voor meer informatie: www.asus.com

Geschreven door: Maikel Dijkhuizen op

Category: Review, Tablets

Tags: transformer book, t200ta, t200