Review: Asus MeMO Pad 7 ME572C

Asus levert met de MEMO Pad 7 (ME572C) een compacte tablet af met een resolutie van 1920 × 1200 pixels. Dankzij een rappe quadcore-processor en het aantrekkelijke prijkaartje van amper tweehonderd euro lijkt dit apparaat ideaal gezelschap voor onderweg. We nemen de proef op de som en keren de Asus MEMO Pad 7 binnenstebuiten.
Wie zich niet stoort aan de grote hoeveelheid voorgeïnstalleerde apps, haalt met deze MEMO Pad een uitstekende tablet in huis die onder leiding van een rappe processor vlot reageert op opdrachten. Voeg daar een geschatte werktijd van 11 uur op een volle accu aan toe en dit compacte apparaat is een prima maatje voor onderweg. Wel vinden we de plastic achterkant enigszins fragiel, dus we vragen ons af in hoeverre de ME572C tegen een stootje kan.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Rubberen rand
  • Prima prestaties
  • Betaalbaar
  • Minpunten
  • Plastic achterkant
  • Matige camera
  • Veel Asus-apps

Het is verwarrend dat Asus twee versies van zijn MEMO Pad 7 heeft gelanceerd, namelijk de ME70C en ME572C. In deze test bespreken we laatstgenoemde type. Dit exemplaar kost weliswaar twee keer zoveel, maar daar krijg je dan ook een beter scherm, snellere processor en meer geheugen voor terug. De Taiwanese fabrikant heeft gekozen voor een slank ontwerp met brede zwarte randen langs de boven- en onderkant van het scherm. De zijkanten zijn voorzien van een rubberen laagje, zodat je voldoende grip hebt om deze tablet vast te houden. Prettig is dat het 7-inch scherm klein genoeg is om met twee duimen tekst te typen. De plastic achterkant is beschikbaar in drie kleuren en voelt ietwat goedkoop aan. Verder valt op dat het technologiebedrijf voornamelijk lichte materialen heeft gebruikt. De dunne behuizing weegt slechts 269 gram.

Asus MEMO Pad 7

Eigenschappen
Een Intel Atom Z3560 quadcore-processor (64-bits) drijft deze tablet aan. Dit component heeft een maximale kloksnelheid van 1.83 GHz. Daarnaast is er 2 GB werkgeheugen ingebouwd. Verschillende benchmark-apps (AnTuTu en Geekbench 3) laten vergeleken met concurrerende tablets een hoge score zien. Kortom, de ME572C presteert uitstekend! Ook in de praktijk werkt het apparaat lekker vlot. Zelfs als we meerdere apps tegelijk hebben openstaan, is er van vertraging geen sprake. Asus heeft het scherm voorzien van een ips-paneel. Dit zorgt voor heldere kleuren en uitstekende kijkhoeken. Zeker bij video’s en foto’s laat het kleurrijke scherm veel details zien. Voor de opslag van data is er 16 GB interne opslagcapaciteit beschikbaar. Vind je dat niet genoeg, dan kun je een microSD-kaart toevoegen van maximaal 64 GB. De camera aan de voor- en achterzijde hebben respectievelijk een resolutie van twee en vijf megapixel. De fotokwaliteit van de camera aan de achterzijde valt helaas tegen, want de kleuren ogen nogal dof.

Asus MEMO Pad 7

Gebruikersinterface
Android 4.4.2 KitKat is op het toestel voorgeïnstalleerd en dit besturingssysteem draait vlekkeloos op de ME572C. Asus heeft een eigen sausje over Android gegoten. De fabrikant vindt het daarnaast nodig om een hele rits apps aan de tablet toe te voegen. Binnen de interface is er jammer genoeg nergens een optie voorhanden om deze toepassingen weg te gooien.

Geschreven door: Maikel Dijkhuizen op

Category: Review, Tablets

Tags: