abonneren

Asus Google Nexus 7

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
De Nexus 7 is het eerste tablet dat door Google zelf is uitgebracht in samenwerking met Asus. De Nexus 7 biedt de pure Android-beleving zoals het door Google bedoeld is. Het is de eerste tablet met Android 4.1 Jelly Bean.
Score
80
  • Pluspunten
  • prijs
  • scherm
  • prestaties
  • Minpunten
  • alleen webcam
  • geen microsdkaartslot
  • weinig aansluitingen

None

Een toptablet in handzaam formaat voor een zeer aantrekkelijke prijs. In Nederland komt alleen de 16 GB versie uit voor € 250. Voor die prijs zijn er weinig tablets die aan de Nexus 7 kunnen tippen.

Jelly Bean is een geoptimaliseerde versie van Android 4.0 en wordt op het handzame 7 inch tablet in Phone-layout gebruikt. Dit houdt in dat de home-screens altijd in portretstand getoond worden en er vier voorkeursapps op elke homepage onderin worden getoond. Wel kunnen de apps ook in tablet-modus en dus in landschap-stand gebruikt worden.

Het scherm biedt met 1280 x 800 pixels net zoveel informatie als een groter tablet. De pixels op dit scherm zijn niet zo klein als van het retinascherm van de iPad 3, maar het scherm levert met 216 ppi wel een bijzonder scherp beeld. Het leent zich uitstekend voor het lezen van e-books, e-mailen, sociale media-gebruik, videokijken en gaming.

De quadcore Tegra 3 biedt daartoe uitstekende prestaties. Android 4.1 Jelly Bean biedt naast uitstekende prestaties een bijzonder geoptimaliseerde gebruiksservaring. De touchbediening gaat bijzonder soepel en vlot. Met Google Now biedt Google een spraakgestuurde intelligente zoekfunctie naar allerlei informatie, voorlopig helaas nog niet in het Nederlands. Ook de Google Play store biedt in Nederland nog geen muziek, e-books en video maar dat komt ongetwijfeld later alsnog. Verder zijn er allerlei cosmetische ingrepen als een intuïtiever plaatsing van pictogrammen en widgets. Er is een beter foto- en video-viewer en ook de tekstinvoer en voorspelling is verbeterd. Belangrijke verbetering is dat de spraakherkenning nu ook offline werkt. Ook de notificatiefunctionaliteit is uitgebreid bijvoorbeeld de mogelijkheid om direct een vervolgactie te starten.

Jammer is dat de aanwezige opslagruimte van 16 GB niet uit te breiden is met een microsd-kaartje. Ook zijn er naast de micro-usb-aansluiting verder geen bedrade aansluitmogelijkheden. De 1,3 MP webcam werkt naar behoren bij gebruik voor het chatten of bijvoorbeeld een Google+ hanghout. De accu houdt het bij normaal niet al te intensief gebruik zonder problemen 7 tot 8 uur vol.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Review, Tablets

Tags: Nexus 7

Nieuws headlines

Laatste reactie