Asus FonePad

Het is geen geheim dat Asus de Nexus 7 voor Google produceert. Maar deze tablet krijgt nu concurrentie uit eigen huis: de Asus FonePad is eveneens een 7-inch tablet, maar dan met de focus op de 3G-verbinding. Een telefoontablet, dus…
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Goede prestaties
  • 3G- en microsd-slot
  • Accuduur
  • Minpunten
  • Matige camera en speaker
  • Asus-software voegt weinig toe

Er zijn best wel wat tablets op de markt met een simslot. Logisch, want zo kun je onderweg gewoon internetten via een mobiele dataverbinding. Maar zelden wordt het sim-kaartje gebruikt om de tablet ook daadwerkelijk als telefoon in te zetten. We staan hier niet van te kijken, want het ziet er nogal vreemd uit om een 7-inch of 10-inch tablet aan je oor te houden. Toch gelooft Asus heilig in zijn FonePad, waarmee je kunt bellen en sms’en.

Voor ons is de FonePad vooral spannend omdat het de eerste tablet met een Intel-processor is. Deze processorgigant heeft zich de afgelopen jaren fors de kaas van het brood laten snoepen door concurrentie uit het ARM-kamp, maar heeft met de Atom Z2420-processor eindelijk een fatsoenlijk antwoord paraat voor mobiele apparaten. Van buitenaf zul je in ieder geval niet zien dat het om een Intel-apparaat gaat: met het 1280x800-scherm en een gewicht van 340 gram valt de FonePad niet op tussen de concurrentie.

De tablet ligt goed in de hand en voelt redelijk stevig aan. Microsim en microsd zitten verborgen in de bovenrand van de tablet, er zit een (matige) camera aan de voorzijde en de speaker heeft een (wat ongelukkige plek) onderaan de achterkant van de tablet gekregen. Het scherm ziet er goed uit voor een tablet in deze prijsklasse, maar we zijn pas echt te spreken over de prestaties: in vrijwel alle benchmarks zet de FonePad solide resultaten neer. In de praktijk stuiten we dan ook zelden op de limieten van de Atom Z2420.

Als we eerlijk moeten zijn vinden we de belfunctie een gimmick. Het is écht niet praktisch om een 7-inch tablet aan je oor te houden. Een vervanging voor je smartphone is deze FonePad dus niet. Maar goed, de 3G-verbinding is enorm praktisch voor mobiele data, dus kunnen we het moeilijk een nadeel noemen. Het bereik van de mobiele antenne en de gps-ontvanger zijn prima. Verder ondersteunt Asus nfc, wifi en bluetooth.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Review, Tablets

Tags: tablets