abonneren

ASI Be Anywhere

Waar dan ook ter wereld uw pc beheren is simpeler dan ooit met ASI BeAnywhere. U steekt de bijgeleverde usb-stick in de pc die u op afstand wilt benaderen, volgt de aanmeldprocedure en kunt vervolgens overal via internet inloggen op deze computer.

Met het standaardpakket van ASI BeAnywhere kunt u drie computers op afstand beheren. Tegen betaling kunt u extra computers toevoegen. BeAnywhere maakt gebruik van ActiveX, waardoor een Windows-pc met Internet Explorer vereist is. Daarnaast moet u rechten hebben om de ActiveX-controls te installeren. Na het inloggen op www.beanywhere.com kunt u van vijf diensten gebruikmaken.

Met Remote Control kunt u inloggen en krijgt u de desktop te zien. Behalve dat de rechtermuisknop niet werkt, omdat die functie door IE wordt overgenomen en een tweede monitor niet zichtbaar is, kunt u verder alles doen wat u wilt. Met File Share kunt u bestanden uploaden voor anderen. De ontvanger krijgt keurig een e-mail met de url om het bestand te downloaden.

Wilt u bestanden uitwisselen dan gebruikt u File Transfer. Er wordt een venster geopend met de mappenstructuur van beide pc's en met een druk op de knop zet u bestanden over. Met File Sync kunt u snel mappen synchroniseren tussen computers. Handig is de mogelijkheid anderen uit te nodigen om in te loggen op uw pc met Guest Invite. Nadat u de rechten hebt bepaald, kan die persoon op uw computer aan de slag. U kunt op dat moment zelf helaas niet meekijken. BeAnywhere is eenvoudig in gebruik en ideaal om computers op afstand te beheren. Functies als File Share and Guest Invite zijn een toegevoegde waarde voor BeAnywhere.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • eenvoudig in gebruik
  • handige diensten
  • alleen te gebruiken met Internet Explorer
  • jaarlijks abonnement
ASI Be Anywhere werkt vlekkeloos, maar het is jammer dat alleen Internet Explorer ondersteund wordt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: