Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Ashampoo Firewall 1.0

Ashampoo stelt sinds enige tijd de Personal Firewall gratis ter beschikking. Postief zijn de eenvoudige bediening en de overzichtelijke interface. Maar biedt het ook meer dan de Windows Firewall die u al standaard op uw pc hebt?

Personal Firewall stelt regels voor programma's zoals e-mailclients en browsers automatisch op. Bijzonder is dat na installatie de Windows Firewall actief. Dat is maar goed ook, want uit onze test blijkt dat de Ashampoo-software niet alle poorten afdicht. Aanvallers kunnen bovendien de domeinnaam en het besturingssysteem van de pc achterhalen. Tot overmaat van ramp loopt bij sommige acties in de firewall de pc vast.
Uitgaande verbindingen blokkeert het programma nauwelijks. Bij de PCAudit- en CPIL-Leaktest meldt zich weliswaar een verbinding over poort 80. Bij een bezoek van het aangegeven adres via de browser verschijnt echter dezelfde waarschuwing. Omgekeerd blijft de waarschuwing achterwege als we met Leaktest naar het betreffende IP-adres gaan.
Ashampoo Firewall biedt volgens ons geen meerwaarde: het presteert slechter dan de Windows-tegenhanger en zorgt bovendien voor vastlopers en instabiliteit van het systeem.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Compacte, gratis persoonlijke firewall
  • Overzichtelijke gebruikersinterface
  • Beperkt nut
  • Maakt het systeem nauwelijks veiliger
De Ashampoo Firewall valt tegen door tekort schietende beveiliging. Zonealarm is een beter alternatief.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie