abonneren

AppRocket

AppRocket is een snelstarter voor Windows 2000, XP en 2003. Met dit tooltje van Candylabs kunt u veelgebruikte software sneller opstarten dan voorheen.

AppRocket is één van de oudste snelstarters met features waarover is nagedacht. Met AppRocket zoekt u, maar navigeren kan ook door met de pijltjestoetsen naar links of rechts te drukken. U ziet dan meteen in welke map u zich bevindt.

Handig


Door te rechtsklikken op het zoekresultaat krijgt u extra mogelijkheden, bijvoorbeeld Verkennen (om het bestand te laten zien in de Windows Verkenner), Afdrukken en Openen met. Een andere slimme feature is dat u kunt instellen na hoeveel milliseconden het zoekwoord zich reset. Dat voorkomt nodeloos rammen op de Delete-knop. De index is aan te passen, maar als het aankomt op het instellen van bestandsextensies, scheept AppRocket u af met slechts een paar voorgebakken opties.

Vergeetachtig


Fraai is dat u kunt instellen hoe diep het programma bepaalde mappen mag indexeren. Maar we stuiten ook op een irritatie: tijdens onze test vergeet AppRocket onze voorkeuren na elke nieuwe start, waardoor we ze telkens opnieuw moeten instellen.
AppRocket heeft Microsoft .Net versie 1.1 nodig om goed te functioneren.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • zeer goed te configureren
  • manipulatie zoekresultaten is mogelijk
  • snel
  • zichtbaar waar het bestand staat
  • voorkeuren worden vergeten na opnieuw starten van programma
AppRocket is een uitstekende snelstarter met slimme mogelijkheden. Een probleem wat wij hinderlijk vonden was het feit dat het programma alle voorkeuren vergat bij het opnieuw opstarten van het programma.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: