Apple iPod Hi-Fi

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Er zijn ruim duizend iPod-accessoires, waaronder een behoorlijke hoeveelheid speakersystemen. Wat kan de iPod Hi-Fi van Apple hier nog aan toevoegen?
4
Score
40
Score: 40
  • Pluspunten
  • Minpunten

Het succes van de iPod heeft een enorme stroom accessoires opgeleverd; bijna zonder uitzondering wit van kleur en met namen als iTrip, iGroove en iSkin. Af en toe brengt Apple ook onder eigen merk accessoires uit, zoals deze iPod Hi-Fi: een speakersysteem met losse afstandsbediening. Tien verschillende adapters zorgen ervoor dat elk type iPod met dock-connector erin past. Via de 3,5 mm audio-ingang aan de achterzijde kunt u ook mp3-spelers of afwijkende modellen zoals de iPod Shuffle aansluiten. De twee fikse geïntegreerde handgrepen zijn niet voor niets aanwezig. De Hi-Fi is met een gewicht van 7 kilo namelijk driemaal zo zwaar als de naaste concurrent, de Bose SoundDock. Dat gewicht maakt het lastig om de Hi-Fi binnenshuis te verplaatsen of in een rugzak te stoppen voor een dagje buitenshuis. Toch is dat wel de bedoeling, want de Hi-Fi werkt behalve op het lichtnet ook op batterijen. Al moeten we tegelijk ook toegeven dat de Hi-Fi heel wat makkelijker te verplaatsen is dan een klassieke stereo-installatie.
Hebt u thuis een hoogwaardige speakerset staan, dan zal Apple u niet kunnen verleiden om die de deur uit te doen. Wel is duidelijk te merken dat er veel aandacht is besteed aan de geluidskwaliteit van de Hi-Fi: die is uitstekend in vergelijking met soortgelijke speakersystemen. Achter een afneembaar zwart scherm gaan twee 80 mm drivers en een 130 mm woofer schuil, waarmee u met gemak een grote ruimte met muziek kunt vullen, zonder dat er hoorbare vervorming optreedt.
De iPod-accessoires van Apple zijn altijd prima van van kwaliteit, maar hebben een behoorlijk hoog prijskaartje. Bij producten waarvan de kwaliteit wel eens kan tegenvallen, zoals hoesjes en oordopjes, heeft het zin om voor een degelijk en beproefd Apple-product te kiezen. Maar bij speakersystemen, waar gerenommeerde fabrikanten zoals Bose, JBL en Altec Lansing zich ook al aan gewaagd hebben, is de toegevoegde waarde van een eigen Apple-product minder groot. Uiteindelijk is het dan een kwestie van smaak: kiest u voor de strakke rechthoekige kast van Apple of voor de ronde vormen van de concurrentie?

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Kwalitatief hoogstaand.
  • Geschikt voor alle iPods en mp3-spelers.
  • Prima geluidskwaliteit.
  • Zwaargewicht.
  • Prijzig.
Echt iets voor Apple-fetisjisten: u weet wat u krijgt en de kwaliteit is uitstekend. Het rechthoekige 'bierkratje' van Apple voegt echter qua design weinig nieuws toe, en op het gebied van (geluids)techniek heeft Apple weinig voor op de concurrentie. Met de IM7 en IM9 van Altec Lansing bent u goedkoper uit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Speaker(dock)s

Tags: