abonneren

AnyDVD 7

Wat hebben het Caribische eilandje Antigua, het regenachtige Ierland en ex-Sovjetstaat Azerbeidzjan gemeen? Alle spelen een rol in de distributie van beveiligingsomzeiler AnyDVD.
Score
90
  • Pluspunten
  • bluraymenu’s omzeilen
  • veel opties voor bluray en hd-dvd
  • al het werk op de achtergrond
  • Minpunten

None

Ondanks de dubieuze achtergrond is AnyDVD erg handig voor bijvoorbeeld htpc-gebruikers. De abonnementsprijs is niet gering, maar het gebruiksgemak is dan ook onovertroffen.

Bij een Caribisch eiland denken we direct aan echte piraterij, maar ook voor digitale piraterij is Antigua van belang. Het hoofdkwartier van SlySoft zetelt in St. John’s, de enige stad op het eilandje. Voor € 700 vlieg je naartoe, maar voor een hoop minder geld haal je een stukje Caraïben in huis. Slysofts meesterwerkje AnyDVD verwijdert de kopieerbeveiliging van dvd’s en blurays, zodat je die met een player naar keuze kunt afspelen of kunt rippen naar je harde schijf.

AnyDVD doet al zijn werk op de achtergrond. Je kunt per medium (dvd, hd-dvd, bluray) instellen welke beveiligingen verwijderd moeten worden, zoals regiocode of bijvoorbeeld Macrovision. Voor blurays kan AnyDVD ook de complete menustructuur omzeilen en eventueel zelf een eenvoudig toegankelijk menuutje bouwen. Afspelen en rippen kun je vervolgens met andere software, alsof er geen beveiliging op zit.

Normaal zijn we geen voorstander van een jaarlijkse abonnementsprijs, maar voor AnyDVD begrijpen we het. Zeker de blurayspecificatie is aan verandering onderhevig, waardoor SlySoft voortdurend workarounds voor de nieuwste beveiligingen moet inbouwen. Blurays en hd-dvd’s kun je alleen rippen met AnyDVD HD, dat € 63 per jaar kost. Heb je aan dvd-rips genoeg, dan kun je voor € 41 de basisversie van AnyDVD aanschaffen, maar dvd-beveiliging wordt ook door andere (gratis) tools omzeild, dus daarvoor is AnyDVD minder nuttig. Bij aanschaf via de website gelden vaak kortingsacties. De bestelprocedure is ook waar Ierland en Azerbeidjan in beeld komen: betaling verloopt via brievenbusmaatschappijen in deze twee landen.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Video

Tags: anydvd, slysoft

Nieuws headlines

Laatste reactie