abonneren

Any Video Converter

Om onderweg video te kijken op smartphone of tablet, moet je op zoek naar de juiste balans tussen kwaliteit en bestandsomvang. Dataverkeer en micro-sd opslag zijn niet goedkoop, maar de videobestanden moeten er wel zo goed mogelijk uitzien. In PCM 5 testen we daarom 8 videoconverters, met vandaag de laatste in de reeks: Any Video Converter.
Score
40
  • Pluspunten
  • gratis
  • Minpunten
  • geen templates opslaan
  • onbetrouwbaar

None

Any Video Converter is weliswaar gratis, maar we zouden hem niet aanbevelen.

Any Video Converter is simpel van opzet. Bestanden van uiteenlopende formaten kunnen in batch worden geïmporteerd. De belangrijkste exportformaten zijn aanwezig, maar er zijn weinig kant-en-klare profielen. De parameters van de encoder staan permanent in beeld en zijn maar beperkt aan te passen. Alleen de bitrate, resolutie, framerate en gewenste codec kun je wijzigen. Vervelend is dat je geen eigen profielen kunt opslaan en dat je niet per geïmporteerde video een ander profiel kunt kiezen.

Any Video Converter is alles behalve betrouwbaar. Stel je de framerate in op 25, dan verdubbelt het de duur van het filmpje en loopt de audio niet synchroon. Stel je de framerate in op auto, dan is de duur goed. Dit levert dan weer zeer grote bestanden op, omdat de ingestelde bitrate wordt verdubbeld. De kwaliteit is wisselend. Bij de resolutie 720p start de video altijd met een groene zweem en bij de resolutie 640x360 worden er onderaan het beeld acht beeldlijnen toegevoegd die er niet goed uitzien. De rest van het beeld ziet er goed uit, mits je de optie CABAC inschakelt. Dit doe je door in de command line van x264 onder de opties het woordje No voor CABAC weg te halen. In dat geval schakelt de encoder over van een baselineprofiel naar een main profiel met een zeer laag level. Dat maakt niets uit voor het instellen van de bitrate, want die kun je zelf bepalen. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags: converters

Laatste reactie