abonneren

AntiVir Premium Security Suite 9

Avira heeft al heel wat prijzen binnengesleept bij PCM. Hoe goed is de nieuwste versie van het pakket?

In het gebruik

Avira kwam in PCM's antivirustest in 2008 zowel als Beste Product en Beste Koop uit de bus. Ook dit jaar presteert het pakket goed, maar moet het anderen voor zich laten gaan. Op malwaredetectie scoort Avira zeer hoog, bij ad- en spyware slechts iets hoger dan gemiddeld. De systeemimpact is vrij laag, net als het geheugengebruik. De achtergrondscanner is de snelste uit de test. Ook qua prijsstelling is Avira een van de goedkopere. Toch grijpt het dit jaar naast de Beste Koop, omdat het in prijs inmiddels voorbijgestreefd is door andere, beter presterende pakketten. De gedragsdetectie is niet erg goed. Wel biedt Avira zeer veel extra functionaliteit, zoals ouderlijk toezicht en een backupfunctie. Avira is niet beschikbaar in het Nederlands.

Malwaredetectie

De malwarebescherming van Avira ligt op 100% voor bekende malware, 99,2% op onbekende malware en 96,7% op ad- en spyware. Het scoort 2 van de maximale 5 punten voor de gedragsdetectie. Voor het niet veroorzaken van een vals alarm zijn twee keer maximaal 5 punten te scoren. Hier scoort Avira 4,5 punten voor malware en 3 punten voor gedragsdetectie.

Prestaties

De systeembelasting van Avira is 4%. De compatibiliteit met Windows 7 scoort 10 van de 10 punten. Qua scansnelheid zet Avira een snelheid neer van 15,12 MB/s voor de achtergrondscanner en 24,70 MB/s voor de handmatige scanner. Het geheugengebruik, tot slot, is 18,3 MB.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • snel
  • goede detectie
  • gedragsdetectie benedengemiddeld
Avira is snel en secuur, maar slaagt er dit jaar niet in om ons Beste Product-predicaat te winnen. Er zijn namelijk beter presterende producten te vinden voor ongeveer dezelfde prijs. Avira scoort wel heel goed wat betreft het aantal functies.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie