}
abonneren

Ameo

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Als u iets zoekt dat net even handzamer is dan de umpc’s elders in dit nummer, dan zou de T-Mobile Ameo wel eens het antwoord kunnen zijn.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

In januari kondigde T-Mobile de Ameo al aan maar het duurde nog vijf maanden tot eindelijk een testmodel arriveert. Deze revolutionaire ‘minilaptop’ wordt gefabriceerd door HTC en ligt ook als HTC Advantage in de winkel. Met een 8 GB harddisk, ingebouwde gps en wifi en een gewicht van 355 gram wekt het apparaat eerder de indruk van een fors uitgevallen pda. Maar de Ameo is tegelijk een smartphone die met een afneembaar magnetisch toetsenbordje is te veranderen in een laptopachtig apparaatje. Typen met 10 vingers zit er niet in; daarvoor zijn de toetsen te klein en te stug. Een andere vereiste is een vlakke ondergrond: wanneer u de Ameo lopend gebruikt moet u oppassen dat het topzware apparaat niet losschiet van de magneet en op de grond stuitert.

Bellen kan het beste via de meegeleverde headset. Internet en e-mail zijn de belangrijkste toepassingen voor de Ameo. Door het grote 5 inch VGA-scherm zijn de teksten goed leesbaar voor oudere gebruikers, maar voor gewone gebruikers zou het handiger zijn als de gebruikersinterface van Windows Mobile zich daarbij zou aanpassen en meer informatie op het scherm zou kunnen tonen. De knoppen en menubalken zijn gigantisch groot. Wel is het grote scherm ideaal voor het bekijken van websites.

Alle software voor Windows Mobile Pocket PC’s is geschikt voor de Ameo, waardoor u de functionaliteit bijvoorbeeld kunt uitbreiden met navigatiesoftware – de benodigde gps-ontvanger is al aanwezig. Toch kunt u voor de aanschaf van een sub-subnotebook beter wachten tot dit najaar: diverse fabrikanten hebben mini-laptops met 5 inch scherm gepland, die draaien op Windows Vista. Voor veel gebruikers is dat net even makkelijker in gebruik dan Windows Mobile. De constructie met magnetisch toetsenbord is goed gevonden, maar had wat ons betreft ook een vast, dichtklapbaar gedeelte mogen zijn waardoor meteen het scherm tijdens transport wordt beschermd.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Zeer compleet
  • Handzaam
  • Toetsenbord niet voor 10-vingertypisten
  • Onstabiel bij werken zonder vlakke ondergrond (bijv. tijdens lopen of staan)
De T-Mobile Ameo is een handzaam apparaat, maar gezien het feit dat er sub-subnotebooks met 5 inch scherm met Windows Vista aankomen, kunt u beter nog even wachten met de aanschaf.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Smartphones

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI