abonneren

Alarm 4.0

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
'Dief betrapt door webcam'. Dat nieuws haalde onlangs alle kranten. Met een webcam aan de pc kunt u doorlopend video-opnamen maken – ideaal om uw huis of kantoor te beveiligen. We kijken naar Alarm 4.0 van Ircas, surveillance-software voor uw web- en ip-cam.

Ircas werkt met twee programma's, eentje voor de instellingen en een programma voor de surveillance. Direct na het starten voel je je net 'big brother' als netwerkcamera's uit de hele wereld al zijn ingevuld. Zo kijk je naar een webcam in Amsterdam waar je voorbijgangers door het beeld ziet lopen en van nog meer wereldsteden. Je eigen usb- en netwerkcamera's kun je gewoon toevoegen.

Het programma zit vol geluidseffecten, bij het opstarten van de pc blijkt soms ineens de herrie los te barsten wat je verschrikt de speakers doet uitschakelen. Ircas lijkt dan ook een vervanger van een klassiek alarmsysteem. Het heeft zelfs ondersteuning voor 'detection loops', lussen om via de COM-poort bijvoorbeeld ramen te beveiligen en timers om vertrek en thuiskomst aan te geven. Helaas geeft het programma een 'class fault' bij het kiezen van deze instellingen. Geavanceerd is de detection mask met een instelbaar aantal detectievlakken. Bij een alarmering via e-mail kun je er voor kiezen om de provider over te slaan bij het versturen en de e-mail direct af te leveren bij de (provider van de) ontvanger. In geval van alarm kan dit kostbare tijd beparen.

Ook bij Ircas kun je het videobeeld op afstand bekijken via de webinterface. Die is ook geschikt voor pda's en zelfs voor mobiele telefoons met wap. Het programma doet wel nogal gedateerd aan, ook al is de meeste recente versie slechts een jaar oud.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • ondersteunt detectielussen
  • snelle aflevering e-mail
  • doet gedateerd aan
 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags: surveillance, Software

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord