abonneren

Ainol Novo 7 Tornado

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Bij de budgettablets is de Ainol Novo 7 Tornado niet de meest aantrekkelijke wel een van de goedkoopste.
Score
50
  • Pluspunten
  • opslagruimte
  • Minpunten
  • bediening
  • weinig aansluitingen

None

Een leuke tablet voor video en spelletjes en niet te veeleisende internet toegang. Voor wie meer ruimte op het scherm wil is beter af met de twee tientjes duurdere Ainol Novo Mars.

Voor 89 euro krijg je een eenvoudige compacte tablet met Android 4 met scherm met een bescheiden resolutie van 800 x 480 pixels. Met het 7 inch formaat is het een soort uit de kluiten gewassen Android-telefoon. Hij heeft geborsteld metalen rand rond het scherm en een platic kast . Het scherm geeft niet al te veel licht en heeft een matige kijkhoek. Toch geeft het bescheiden aantal pixels een redelijk goed beeldkwaliteit.

Het hardwareplatform is niet onderbemeten met een 1 GHz Corex A9 met 1 GB Ram en 8 GB opslagruimte. Goed voor heel behoorlijke benchmark-resultaten. Jammer is dat het touchscherm niet zo lekker werkt, reageert nogal traag op commando’s.

Video-kijken gaat prima op deze tablet, hij speelt alle gangbare formaten zonder poblemen af. Afgezien van de micro-usb aansluiting zijn er verder geen aansluitingen beschikbaar. De usb-lader is mooi klein maar het laden duurt wel erg lang. De opslagruimte kan worden uitgebreid met een 32 GB microsd-kaartje. De webcam is goed genoeg om te chatten, al moet je niet te snel bewegen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Review, Tablets

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie