abonneren

Advanced Task Manager 4.0

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Normaal gesproken draait een geopende toepassing in een venster, of u ziet minstens een pictogram of knop in de taakbalk van Windows. Controleert u echter via het ingebouwde taakbeheer welke software actief is, dan ziet u dat er nog flink wat andere processen actief zijn.
Tools waarmee u dergelijke processen kunt analyseren en beheren zijn zeker nuttig omdat u hiermee uw systeem kunt optimaliseren en zelfs malware kunt vinden. We bespreken Advanced Task Manager 4.0.

Als we de producent mogen geloven, is het sterke punt van deze taakbeheerder de mogelijkheid om het kaf (lees: malware) van het koren te scheiden. U krijgt bij elk proces inderdaad een beoordeling te zien, maar u moet zelf bepalen of de vastgestelde karakteristieken inderdaad op malware kunnen wijzen. Vooral beginners staan hierdoor in de kou. Besluit u inderdaad een proces uit te schakelen, dan kunt u dat beëindigen, maar ook in quarantaine plaatsen, om het daar eventueel na onderzoek weer uit te halen. Er is geen mogelijkheid om vertrouwde processen te markeren. Wel kunt u met één druk op de knop alle dll’s opvragen die het geselecteerde proces in gebruik heeft. Ook krijgt u van elk proces de achterliggende bestandslocatie te zien. Onhandig is wel dat u het venster erg breed moet maken om het bijhorende pad te kunnen aflezen. Verder kunt u een realtime prestatiegrafiek opvragen, maar helaas niet per proces. Er is onder andere nog een tabblad met een overzicht van alle programma's die automatisch met Windows worden opgestart (die u kunt weghalen of tijdelijk deactiveren), en een tabblad met de actieve internetverbindingen (die u selectief kunt sluiten).

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • dll's en bestanden goed te achterhalen
  • u moet zelf bepalen wat malware is
  • vertrouwde processen zijn niet te markeren
Advanced Task Manager 4.0 biedt wel veel informatie over de verschillende dll's en over de bestandslocaties. Maar verder is de functionaliteit in vergelijking met andere tools beperkt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Laatste reactie