abonneren

Advanced SystemCare Pro 5

Het Chinese Iobit timmert hard aan de weg met de schoonmaaksoftware Advanced SystemCare. Versie 5 blijft even goedkoop als voorheen maar de prestaties zijn wisselend.
Score
60
  • Pluspunten
  • niet duur
  • veel tools
  • Minpunten
  • versnelmogelijkheden halen niet veel uit

None

De Nederlandse vertaling van ASC draagt niet bij aan de duidelijkheid van het programma. De versnelopties halen bij onze test ook weinig uit. De resultaten kunnen wel per pc verschillen, en voor de € 14 die het programma kost krijg je er wel flink wat handige tools bij.

Over schoonmaaktools blijven we sceptisch. Een merkbaar verschil blijft vaak uit. Het eerste wat we met Advanced SystemCare daarom doen is het uitvoeren van een benchmark. We voeren de uitgebreidste onderhoudswizard uit, die onder andere malware verwijdert, het register defragmenteert en de opstart optimaliseert. In PCMark 7 scoort ons systeem daarna 3,2 procent lager. De opstart- en afsluittijden gaan ook alleen maar achteruit: van respectievelijk 36,6 naar 42,6 seconden en van 9,6 naar 10,0. Een flink verschil, dat wellicht komt doordat ASC zelf ook meestart met Windows.

Bij de eerste opstart van ASC krijg je een wizard voor je neus. Je kunt kiezen of je de computer- en netwerkoptimalisatie instelt. Uitleg over de diverse settings zit niet in de wizard, dus je kunt in eerste instantie het best kiezen voor de Basis-opties. Daarnaast schakelt ASC standaard de volledige bescherming in, die diverse soorten malware moet tegenhouden. Het is echter zeker geen vervanging voor een normaal beveiligingspakket. Tot slot kan het programma je pc automatisch onderhouden en privacygevoelige gegevens opruimen.

In het hoofdscherm kun je na voltooiing van de wizard kiezen uit snel onderhoud, diep onderhoud, een gereedschapskist en de turboversneller. De eerste twee opties zijn variaties op hetzelfde thema, waarbij je systeem wordt opgeruimd. De gereedschapskist bevat losse tools, zoals Iobit Uninstaller en een zoekprogramma voor dubbele bestanden. De turboversneller, tot slot, kun je instellen om services uit te zetten voor tijdens het gamen.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Tools

Tags: iobit, systemcare, Register, Tweaken