abonneren

Advanced SystemCare PRO 3

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Je kent het wel: je Windows-installatie wordt op den duur trager. Om de troep op te ruimen kun je software aanschaffen, maar haalt dat wel iets uit? We testen negen schoonmaaktools, met vandaag: Advanced SystemCare Pro 3.

Met een naam als Advanced SystemCare moet je als schoonmaaktool veel in huis hebben. Het opstartscherm is desondanks verrassend leeg. Rondom een grote, blauwe startknop vinden we vier schermen: Home, Windows, Diagnose en Utility's. Je kunt afzonderlijk door Windows en Diagnose bladeren om zelf te kiezen welke schoonmaaktools je wilt gebruiken of op de startknop klikken om ze allemaal te doorlopen. Dat kan lang duren, omdat er bijvoorbeeld ook gedefragmenteerd wordt, maar je kunt onderdelen eventueel overslaan. Onder Utility's vind je opruimtools en een bestandsshredder, maar ook links naar een backuptool (die niet werkt), internet booster (met instellingen voor Windows en Firefox) en game booster (wat een downloadlink naar een externe tool blijkt te zijn). Niet heel indrukwekkend.

De eerste keer dat we Advanced SystemCare opstarten, wordt ons ten sterkste aangeraden een herstelpunt aan te maken. Niet veel tools geven deze waarschuwing, dus we besluiten om het voor de zekerheid toch maar te doen. De automatische opruiming blijkt echter geen problemen op te leveren. Naast de geijkte functies (spyware opruimen, register opschonen, tijdelijke bestanden weggooien) kan Advanced SystemCare ook automatisch bestanden weggooien bij het opstarten en afsluiten van je pc. Tot slot is er een Turbo Boost-knop die nog extra snelheidswinst moet leveren. Erg overzichtelijk is het allemaal niet, maar Advanced SystemCare boekt toch een snelheidswinst van 1,6 procent in PCMark Vantage, precies evenveel als we haalden met onze eigen schoonmaakactie. Het opstarten duurt echter 7,6 seconden langer dan voorheen en het afsluiten 0,2 seconden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • snelheidswinst
  • makkelijke eenkliksoplossing
  • niet veel tools
  • langer opstarten en afsluiten
Als een van de weinige tools in de test boekt Advanced SystemCare een snelheidswinst, maar opstarten en afsluiten duren langer. Daarnaast zijn er niet veel extra tools. Ideaal is Advanced SystemCare dus niet.

 

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Tools

Tags: