abonneren

Adobe Acrobat XI

Van het pakket Adobe Acrobat verscheen onlangs versie 11. Wat zijn de belangrijkste verbeteringen ten opzichte van de vorige versie?

None

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • veel mogelijkheden
  • Nederlandse menu’s
  • samenwerking met cloud
  • gebruik met iPad
  • Minpunten
  • te hoge prijs voor consumenten

Het pdf-formaat is al jaren een standaard als het gaat om documentenbeheer. Een document in dit formaat ziet er op elk platform (Windows, Mac of Linux) precies hetzelfde uit. Bekijk je alleen pdf-documenten, dan is een gratis reader voldoende. Wie echter zelf op professionele wijze pdf-documenten wil maken of bewerken, is aangewezen op een pakket als Adobe Acrobat.
Sterk punt is dat Acrobat beschikbaar is met Nederlandse menu’s. De menustructuur oogt overzichtelijk, waardoor je vrijwel direct aan de slag kunt zonder de handleiding te raadplegen. Acrobat biedt veel mogelijkheden, zoals afbeeldingen in een pdf-document bewerken. Heb je in een verkeerd gespeld woord gezien of is een getal onjuist? Op relatief eenvoudige wijze kun je woorden en getallen wijzigen, toevoegen of automatisch vervangen. Verwacht overigens geen wonderen van deze functie, want je kunt niet tekstverwerken zoals je gewend bent van Word. Voor kleine correcties en toevoegingen werkt het echter goed genoeg.
Vanzelfsprekend werkt Acrobat ook samen met clouddiensten, zoals Office 365 en Sharepoint. Op Acrobat.com sla je de bestanden gratis op. Op je iPad kun je Acrobat ook gebruiken. De software van Acrobat draait dan op de servers van Adobe.
Acrobat is verkrijgbaar in twee varianten: Pro en Standard. De Pro-versie heeft een aantal extra’s, bijvoorbeeld bestaande pdf-documenten omzetten naar bewerkbare PowerPoint-bestanden. Ook kun je met deze versie audio en video (Adobe Flash Player-compatibel) integreren in een pdf-document. Met de bijgesloten Forms Central Desktop-applicatie is het mogelijk om formulieren te maken. Heb je twee bijna identieke pdf-documenten en wil je die met elkaar vergelijken op verschillen, dan is dat met de duurdere versie ook mogelijk.
Helaas is Adobe Acrobat vanwege de hoge aanschafprijs niet geschikt voor consumentengebruik. De (klein)zakelijke gebruiker die vaak met pdf-documenten werkt, kan de aanschaf zeker overwegen.

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Review, Tools

Tags: Pdf, Acrobat