abonneren

Ad-Aware Pro Anniversary Edition

Ad-Aware viert zijn tienjarige strijd tegen malware met de Anniversary-editie van hun beveiligingssuite.

Het mooie van Ad-Aware is dat zij ook een gratis editie hebben voor thuisgebruikers. De betaalde versie, genaamd Pro, biedt echter meer opties en mogelijkheden voor een klein bedrag. Zo biedt de Pro-versie netwerkondersteuning, meer controle-instellingen en extra tools, waaronder een proces- en opstartmanager.
De interface is overzichtelijker dan zijn voorganger. Doordat de Ad-Watch-functie nu geïntegreerd is, is de algemene systeemstatus nu in één oogopslag te zien. De diverse scans (Smart, Volledig en Aangepast) zijn in te plannen en worden vrij snel uitgevoerd. Elke gedetecteerde bedreiging kan behandeld worden door Lavasofts aangeraden verwijderingproces, maar u kunt ook handmatig bestanden blokkeren, verwijderen, toestaan of in quarantaine plaatsen.
De systeemscan pakt alles en het Ad-watch-component is dankzij heuristische detectie in staat bedreigingen tegen te houden, nog voordat ze uw pc dreigen te besmetten. Ook als er dus nog geen databasedefinitie beschikbaar is. Deze definities zijn overigens snel verkrijgbaar dankzij de pulse updates, wat inhoudt dat zij per direct beschikbaar zijn als ze zijn geschreven. Hierdoor, en dankzij het feit dat alles geïntegreerd is in één interface, is de suite veel efficiënter geworden. Wanneer het programma scant, neemt het zelden meer dan 18 procent processorkracht in beslag. Via het menu dat u met de rechtermuisknop oproept, kunt u ook losse bestanden en mappen scannen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • snel en gemakkelijk
  • alles in één programma geïntegreerd
  • efficiënt
  • weinig extra functies
Over het algemeen zijn we zeer tevreden over hoe snel en adequaat Ad-Aware zijn werk doet. Er zijn voldoende significante verbeteringen die deze editie beter maken dan zijn voorgangers. Wel is de suite alleen maar gericht op malwarebescherming, waardoor hij qua extra's wat magertjes is. Maar Ad-Aware Pro Anniversary Edition is zeker een prima product voor een relatief klein bedrag.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Security

Tags: