abonneren

Active Partition Recovery

Active Partition Recovery en het meegeleverde Active File Recovery blijken niet in staat de simpelste undelete-acties uit te voeren op ons testsysteem.

Als we het meegeleverde Active File Recovery gebruiken om verwijderde bestanden terug te halen, blijkt dat dit programma alleen maar bestanden kan terughalen van de floppydrive en dvd-brander. Echt handig kunnen we dit niet noemen. Het andere programma, Active Partition Recovery, ziet de verwijderde mappen wel, maar kan ze vervolgens weer niet terughalen. In eerste instantie vermoeden we dat de programma's niet om kunnen gaan met 64-bit Windows Vista, maar dezelfde problemen doen zich ook voor op een 32-bit Vista-machine.

Overigens wordt er op de websites van de producent − deze heeft meer websites voor hetzelfde product − wel vermeld dat het programma werkt onder Windows Vista. We hebben de mensen van Active Partition Recovery gevraagd wat er aan de hand is, maar we hebben geen enkele reactie terug gekregen, waardoor ons niets anders rest dan dit programma af te raden. Wel moeten we er eerlijkheidshalve bij vermelden dat een Computer Idee-collega met de dos-versie van Active Partition Recovery zijn corrupt geraakte partities heeft weten te redden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • dos-versie werkt
  • de rest niet
In onze testcases slaan Active Partition Recovery en Active File Recovery de plank volledig mis.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: