abonneren

Active Partition Recovery

Active Partition Recovery en het meegeleverde Active File Recovery blijken niet in staat de simpelste undelete-acties uit te voeren op ons testsysteem.

Als we het meegeleverde Active File Recovery gebruiken om verwijderde bestanden terug te halen, blijkt dat dit programma alleen maar bestanden kan terughalen van de floppydrive en dvd-brander. Echt handig kunnen we dit niet noemen. Het andere programma, Active Partition Recovery, ziet de verwijderde mappen wel, maar kan ze vervolgens weer niet terughalen. In eerste instantie vermoeden we dat de programma's niet om kunnen gaan met 64-bit Windows Vista, maar dezelfde problemen doen zich ook voor op een 32-bit Vista-machine.

Overigens wordt er op de websites van de producent − deze heeft meer websites voor hetzelfde product − wel vermeld dat het programma werkt onder Windows Vista. We hebben de mensen van Active Partition Recovery gevraagd wat er aan de hand is, maar we hebben geen enkele reactie terug gekregen, waardoor ons niets anders rest dan dit programma af te raden. Wel moeten we er eerlijkheidshalve bij vermelden dat een Computer Idee-collega met de dos-versie van Active Partition Recovery zijn corrupt geraakte partities heeft weten te redden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • dos-versie werkt
  • de rest niet
In onze testcases slaan Active Partition Recovery en Active File Recovery de plank volledig mis.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord