abonneren

Acer Liquid Glow E330

In de tijd dat de smartphones steeds groter worden vormt deze Acer Glow een uitzondering. Dit redelijk geprijsde Android toestel is vooral gericht op jongeren en voorziet in zowel entertainment- als sociale netwerk-functies. Ook bellen gaat prima met dit toestel. Met de bescheiden afmetingen en ronde boven- en onderkant ligt het toestel plezierig in de hand, ook als die hand niet al te groot is.

None

Een prima budget Android-toestel dat doet wat het moet doen. Dankzij bescheiden afmetingen ligt het toestel prettig in de hand.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • afmetingen
  • beeldkwaliteit
  • accuduur
  • Minpunten
  • camera

Het 3,7 inch tft-scherm met 800 x 480 pixels leveren op dit scherm een scherp beeld met voldoende helderheid, goede kleuren en kijkhoek.

Het toestel is up-to-date met een redelijk pure uitvoering van Android 4.0.4. Opvallend is dat Acer kans ziet om weer een andere combinatie van vier vaste aanraaktoetsen te maken. Hier zijn het: home, zoeken, terug en menu. De actieve apps vinden we onder een lang ingedrukte home-toets. Android functioneert prima op dit toestel en reageert vlot op de schermcommando’s. Een ook andere apps inclusief games als Angry Birds doen het prima zonder haperen. Ook een YouTube videotje speel je probleemloos af op dit toestel. Op internet browsen gaat prima en er is Polaris office voor het bewerken van documenten. Acer voorziet in een mediaserver voor het delen van media via dlna.

De 1 GHz Qualcomm-processor levert redelijke prestaties. Wel is er slechts een bescheiden 512 MB ramgeheugen aanwezig, voor niet al te intensief gebruik voldoende. Ook is er standaard slechts 1 GB flashgeheugen in het toestel aanwezig. Dat is net voldoende om Android met de meegeleverde apps te kunnen gebruiken. Gelukkig levert Acer een 4 GB microsd-kaartje mee, dat je om het toestel te kunnen gebruiken ook echt nodig hebt.

De 5 MP-camera achter op het toestel maakt redelijke kwaliteit foto’s onder gunstige lichtomstandigheden. Bij minder licht wordt het snel minder. De aanwezige flitsled helpt daar weinig bij. Ook de videoopnamen zijn van een bescheiden kwaliteit. Zowel de gps-ontvanger als de fm-radio doen het prima. De accu houdt het een redelijke tijd vol in standby en ruim een dag bij gemiddeld gebruik is haalbaar.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Review, Smartphones

Tags: