Acer Iconia W700

De Acer Iconia W700 is een Windows 8-tablet met een breedbeeldscherm van 11,6 inch, een bijgeleverde stand én een draadloos toetsenbord.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • dockingstation en toetsenbord meegeleverd
  • prima autonomie
  • grote kijkhoek
  • Minpunten
  • tekst en interface erg klein in desktopmodus
  • geen gps

De W700 is 29,5 cm breed, 19 cm hoog en 1,3 cm dik: kleiner dan een dunne ultrabook en compacter dan andere hybride tablets. Voor het scherm is Gorilla Glass 2 gebruikt. De meegeleverde lederen hoes maakt de tablet wel bijna een halve kilo zwaarder. In het compacte dockingstation krijgt de tablet extra usb3.0-poorten. Het ips-scherm van de Iconia W700 heeft een resolutie van 1920x1080 pixels en ook het geluid is in orde dankzij het Dolby Home Theater v4-systeem.

Je kunt makkelijk verschillende apps naast elkaar open laten staan, al kunnen tekst of pictogrammen soms wel erg klein uitvallen. Je kunt als oplossing een stylus gebruiken, maar helaas werkt een professionele drukgevoelige Wacom-stylus niet samen met de Iconia.

Binnenin zit een Intel Core i5-processor, 4 GB ddr3-geheugen en de Intel HD Graphics 4000 gpu. Daarnaast beschik je over een ssd van 128 GB. De processor is die van een ultrabook en dus krachtiger dan de zuinige ARM-processor in Windows RT-tablets zoals de Surface van Microsoft. In PCMark 7 is de W700 dankzij zijn ssd zelfs sneller dan heel wat ultrabooks met harde schijf. Daar staat tegenover dat de behuizing voller zit en dus minder gekoeld wordt. Dat maakt dat deze tablet lager scoort voor 3D en videoconversies. De batterij presteert dan weer erg goed, met een autonomie van meer dan 6,5 uur in onze benchmarktest.
De Acer Iconia W7 houdt het midden tussen tablets met een mobiel besturingssysteem zoals de iPad en de Windows 8 hybride ultrabooks. Hij is vooral interessant voor wie een draagbare pc zoekt die écht draagbaar is en die meer kan dan Android- of iOS-toestellen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tablets

Tags: tablets