abonneren

Acer Iconia Tab A700 tablet met full hd-scherm

De Acer Iconia Tab A700 is vrijwel gelijk aan de Iconia Tab A510. Het belangrijkste verschil is het full-HD-scherm met 1920 x 1200 pixels. Dit is goed voor bijzonder scherpe fraai kleurrijke beeldweergave van zowel foto’s als teksten in bijvoorbeeld e-books.
Score
80
  • Pluspunten
  • accu
  • prestaties
  • Full HD-scherm voor scherpe foto’s en boeken
  • Minpunten
  • zwaar
  • camera
  • kijkhoek

None

Een snelle tablet met een full-HD-scherm voor scherpe gestoken beelden. Vooral handig voor foto’s het lezen van tekst van bijvoorbeeld e-books. Maar ook voor het browsen op websites kan de extra ruimte op het scherm praktisch zijn.

Qua scherpte doet het scherm weinig onder voor het retinascherm van de iPad 3. Jammer is dat het scherm zowel in helderheid als in kijkhoek wel wat achterblijft bij de ips-schermen die bijvoorbeeld Asus voor de Transformers of Apple voor de iPad gebruiken.

Grote accu

De Iconia Tab A700 heeft dezelfde maten als de A510 en ligt plezierig in de hand maar is wel iets dikker en vooral zwaarder dan bijvoorbeeld de Asus Transformer of de Toshiba A300. Het hoge gewicht zal te maken hebben met de grote accu die bij de A700 voor een werktijd van 8 uur moet zorgen. De A700 gebruikt duidelijk meer van de processor-kracht, wat duidelijk te voelen is aan de snel oplopende temperatuur aan de achterzijde van de tablet, zelfs bij niet intensief gebruik, bijvoorbeeld voor het browsen op internet. Toch blijkt de 8 uur accuduur bij een niet al te intensief gebruik haalbaar.

Tegra 3 quadcore

De tablet heeft dezelfde Tegra 3 quadcore-processor als de A510 en de prestaties zijn dan ook vergelijkbaar goed, al zijn ze in de benchmarks wel wat lager. Opvallend is ook dat we de bij Android-tablets vaker voorkomende haperingen bij het scrollen of bladeren, ook hier weer tegenkomen. Het lijkt erop dat de Tegra 3 wat moeite heeft met het hoge aantal pixels van het scherm. Niet heel erg, maar enige tuning is kennelijk nog wel nodig, ondanks dat de A700 over de nieuwste update van Ice Cream Sandwich beschikt, Android 4.0.4.

Camera

De 5 megapixel-camera stelt teleur met een blauwe zweem over de foto’s en veel ruis bij wat minder licht. Een flitser ontbreekt ook. Wat de kleuren betreft doet de 1 MP front-camera het nog beter.

De A700 geeft de gangbare videoformaten scherp en zonder haperen weer. Wel ontbreekt ook hier het geluid bij sommige mkv-bestanden, maar dat kun je ondervangen met een andere mediaplayer. Dankzij de hdmi-aansluiting kun je ook video’s op een groot scherm afspelen. De geluidskwaliteit is voor de kleine speakertjes bijzonder goed. De A700 beschikt al over de niet geringe 32 GB opslagruimte, die met een micro-sd kan worden uitgebreid. De micro-usb aansluiting kan met een meegeleverd kabeltje ook als usb-host gebruikt worden.

Acer apps

De Acer Iconia Tab A700 heeft net als de andere Acer tablets een aantal eigen aps waaronder de Acer ring die het snel activeren een aantal apps mogelijk maakt. Clear.fi zorgt voor het afspelen van video, foto’s en muziek. Er is een aantal praktische apps. Media afspelen en delen via dnla is geen probleem en ook aan het gebruik van documenten en memo’s is gedacht.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Review, Tablets

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie