abonneren

Acer Iconia Tab A510

Met de Iconia Tab A510 in olympische uitvoering ben je klaar voor de Olympische spelen. Het meest opvallende aan het nieuwe Android-tablet is de accu. Met 9800 mAh is de accu volgens Acer goed voor 13 uur. Geen enkele andere Android-tablet doet Acer dat na.
Score
80
  • Pluspunten
  • geluidskwaliteit
  • accuduur
  • prestaties
  • Minpunten
  • geen flitser
  • zwaar

None

Een praktische tablet die uitstekende prestaties combineert met een lange gebruiksduur op een acculading. Leent zich dan ook zeker voor langdurig mobiel gebruik.

De tablet is hoewel lichter dan de Iconia Tab A500 en A200, als gevolg van de enorme grote accu, nog behoorlijk zwaar. Het formaat van de Tab A510 is net als van de A200 bescheiden en het apparaat ligt met de rubberachtig aanvoelende coating aan de achterzijde plezierig in de hand. De microSD-card zit achter een fraai afgewerkt luikje.

De nVidia Tegra 3 quadcore processor zorgt voor uitstekende prestaties van dit tablet. De bediening via het touchscherm gaat vlot en zonder haperen. Zware grafische applicaties zowel als spellen kosten geen enkele moeite. De prestaties zijn dan ook heel goed vergelijkbaar met die van de Asus Transformer Prime

De 5 MP-camera levert heel behoorlijke beelden. Zowel foto’s als video (1080p). De gps-positiebepaling werkt uitstekend. De geluidskwaliteit van de stereo-speakers met dolby geluidsverbetering is voor de kleine tabletspeakertjes verbazend goed. Het 1280 x 800 pixels metende scherm heeft een uitstekende beeldkwaliteit. Ook het afspelen van full-hd-video via de hdmi-kabel met 5.1 surround sound verloopt probleemloos.

De Tab A510 is het eerste Android-tablet van Acer dat direct met Android 4.0 Ice Cream Sandwich geleverd wordt. Acer voegt daar met de Acer Ring een eigen schilletje aan toe, dat je snel een aantal standaard handelingen laat uitvoeren.  Ook is er een aantal praktische apps. Media afspelen en delen via dnla is geen probleem en ook aan het gebruik van documenten en memo’s is gedacht.

De enorme accu maakt de gebruiksduur in de praktijk enorm lang.  In onze praktijktest houden we het met gemak een etmaal vol met een acculading.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Review, Tablets

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie