abonneren

Acer Iconia Tab A200

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Specificaties
De Iconia Tab A200 is een eenvoudiger versie van de vorig jaar verschenen Iconia Tab A500. De tablet wordt nog geleverd met Android 3.2 maar krijgt een upgrade naar Ice Cream Sandwich die binnenkort wordt verwacht.
Score
80
 • Pluspunten
 • usb poort
 • scherm
 • responsief
 • prestaties
 • Minpunten
 • geen hdmi
 • matige speakers
 • geen camera achter
 • zwaar

None

De Iconia A200 doet weinig onder voor de A500 afgezien van de ontbrekende camera aan de achterzijde en de hdmi-uitgang. De prijs van de A200 is weinig lager dan van de A500. Het voordeel zit vooral in het meer handzame formaat en de beloofde update naar Android 4 Ice Cream Sandwich, hoewel de huidige Android 3.2.1-versie het ook uitstekend doet. Bovendien krijgt de Iconia A500 op termijn ook een update voor Android versie 4. Wij vinden de behuizing van deze A200 wel iets plezieriger. Gezien de prima prestaties en de redelijke prijs is de A200 zeker een aanrader voor wie geen video-ambities heeft.

Het verschil met de A500 is niet erg groot. Zo heeft ook dit tablet een 10,1 inch scherm. De tablet is wat minder breed en heeft ronde hoeken gekregen. Van buiten heeft de tablet een rubberachtig aanvoelende coating zodat hij plezierig in de hand ligt en wat minder gevoelig is voor vingerafdrukken. Gebleven is een behoorlijk gewicht. Met 710 gram is de Tab A200 20 gram lichter geworden, maar voelt in de praktijk nog steeds zwaar aan. Bespaard is op een camera aan de achterzijde. De Iconia bevat alleen een 2 MP webcam aan de voorkant die een voor zijn doel niet meer dan een redelijke beeldkwaliteit levert. Ook aanwezig zijn een standaard usb-poort een mini usb-poort en een microSD-cardslot.

Prestaties
De prestaties van de Iconia Tab A200 met de Nvidia Tegra 2 processor op 1 GHz, zijn net als bij de andere Tegra tablets ronduit goed. Ook bij deze tablet merken we geen hinderlijke vertragingen bij het bladeren en swipen door de diverse schermen en applicaties. De kwaliteit van het lcd-scherm is uitstekend. Helder, kleurrijk en een grote kijkhoek. De geluidskwaliteit van de ingebouwde stereospeakertjes is redelijk. Acer specificeert een werktijd van 8 uur, die wij in de praktijk bijna halen.

Apps
De Acer Iconia Tab A200 heeft standaard een aantal handige apps meegeleverd. Zo is er een mediaserver, die je de mogelijkheid geeft via dlna media te delen en af te spelen. Ook is er de Acers eigen Clear FI-app voor het afspelen van media. De tablet ondersteunt zo vrijwel alle gangbare media-formaten die vrijwel zonder haperen worden afgespeeld. Een hdmi-aansluiting ontbreekt dus je moet wel op de tablet van de (hd-)video genieten. Ook specifiek is een Acer Ring snelmenu, waarmee je snel de meest gebruikte apps benadert. Aan de productiviteit is ook gedacht: DocsToGo de app voor het bewerken van Office documenten wordt meegeleverd. Sociale media sites worden gecombineerd in een handige SocialJogger. LumiRead is er voor het e-booklezen en Zinio voor het lezen van tijdschriften. Ook de Adobe Flash 11-speler is beschikbaar.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Review, Tablets

Tags: