abonneren

Acer Allegro

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Acer introduceerde dit Windows Phone toestel met de Mango-versie (7.5) van dit Microsoft-besturingssysteem aan het einde van 2011.

Het toestel heeft een bijzonder handzaam formaat (116 x 59 mm) en is met 13 mm naar de huidige maatstaven een beetje aan de dikke kant. Dankzij het bescheiden gewicht van 126 gram licht het toch plezierig in de hand. De drie bedieningsknoppen werken naar behoren. Het 3,6 inch wvga scherm (480 x 800) heeft een prima helderheid en beeldkwaliteit. Tijdens het scrollen heeft de grafische processor kennelijk wat moeite, want dan wordt de tekst duidelijk minder leesbaar.


De prestaties van de 1 GHZ processor met 512 MB ram zijn prima. De reacties op aanraakcommando's zijn vlot en zonder haperen. Het scrollen door zowel vensters als de Windows Phone kenmerkende tegels gaat bijzonder vloeiend.

Het is dan wel een budgettoestel maar toch bijzonder compleet met gps, wifi, bluetooth en een 5 megapixel camera. De camera levert goede kwaliteit foto's en video in 720p. De 1300 mAh li-ion is goed voor 6 uur spreektijd. In de praktijk gaat de accu bij niet al te intensief gebruik wel twee dagen mee. De opslagcapaciteit is met 8 GB wat aan de bescheiden kant en kan ook niet met een SD kaart worden uitgebreid.


Het toestel gebruikt Windows Phone 7.5 Mango en heeft veel standaard functionaliteit. De Internet Explorer is op dit toestel een fijne en snelle browser. Sterk punt zijn de live-office-applicaties waarmee office-documenten zijn te bewerken. Verder is Windows Phone sterk gelinkt aan de Windows Live accounts met live mail en messenger en niet te vergeten 25 GB SkyDrive aan cloudopslag. Met de Zune-software kun je probleemloos bestanden synchroniseren met een Windows pc. Ook synchronisatie met Exchange is voorzien. Een plezierig werkende Facebook-App ontbreekt niet.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • veel functionaliteit
  • accuduur
  • beeld tijdens scrollen
  • geheugen niet uitbreidbaar
  • beperkt aanbod apps
Een aanrader voor wie een eenvoudige en compacte en niet al te dure smartphone wil en zich thuis voelt in het Windows Phone ecosysteem.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Smartphones

Tags:

Laatste reactie