abonneren

A1 DVD Ripper 1.1.10

Als u uw dvd-video's converteert, kunt u ze ook bekijken (en beluisteren) op alternatieve afspeelapparaten, zoals de mobiele telefoon, de iPod of de pda. En niet te vergeten de spelers die divx/xvid-speelfilms kunnen afspelen. We hebben A1 DVD Ripper getest.

A1 DVD Ripper is eigenlijk alleen bedoeld voor rippen naar avi, mpg en wmv. Meer smaken zijn er namelijk niet. Wie de weg weet in de wereld van deze drie bestandsformaten, weet dat er met het bijstellen van de resolutie en – in het geval van avi - de selectie van de juiste videocodec nog van alles mogelijk is, maar zoals gezegd: dan moet je de weg weten.

A1 DVD Ripper is overigens wel te prijzen om de eenvoudige interface die vergissen echt onmogelijk maakt. Tot zover het goede nieuws, want de conversieslag heeft gewoon te veel tijd nodig en over het eindproduct valt wel het een en ander te zeggen. A1 DVD Ripper zorgt voor heldere beelden, dat nog wel, maar van de letters die afkomstig zijn uit de ondertitelstroom blijft weinig over. Rippen naar de originele resolutie van de dvd-video is gelukkig beter verzorgd.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • eenvoudige interface
  • gebruiksvriendelijk
  • beperkte mogelijkheden
  • converteren kost teveel tijd
  • rippen naar lagere resoluties helpt ondertitels om zeep
A1 DVD Ripper is zéér eenvoudig te bedienen maar biedt weinig bestandsformaten. Al zijn er mogelijkheden om toch het door u beoogde resultaat te bereiken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Video

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord